Баща укрива децата си три години в дивата природа

0
Ловци попадат на изчезнало семейство в пустошта
Ловци попадат на изчезнало семейство в пустошта

Ловци попадат на изчезнало семейство в пустошта

След три години издирване, бащата Том Филипс и трите му деца - Ембър (8 години), Маверик (9 години) и Джейда (11 години), са забелязани за първи път от изчезването им през декември 2021 година. Семейството е било обект на национално издирване, след като Филипс ги отвел без съгласието на майка им.

Според информация от полицията, семейството вероятно е прекарало последните три години, укривайки се и лагерувайки в западния регион Уайкато. За всяка информация, водеща до тяхното откриване, е била обявена награда от приблизително 40 000 британски паунда.

Неочакваната среща с изчезналото семейство се случила, когато група младежи, излезли на лов за диви прасета, ги забелязали и успели да разменят няколко думи с едно от децата. На въпроса дали някой знае за местонахождението им, детето отговорило: "Само вие."

След този инцидент тийнейджърите незабавно подали сигнал в полицията. Според техните показания, Том Филипс носел огнестрелно оръжие и имал дълга брада. Децата били маскирани, облечени в камуфлажни дрехи и носели раници на гърбовете си.

Полицейските власти в Нова Зеландия определиха информацията като достоверна и я окачествиха като положителна новина за роднините на изчезналите деца. Въпреки това, последвалото тридневно издирване не успя да доведе до откриването на семейството.

Майката на децата сподели пред новозеландските медии своето облекчение от факта, че децата ѝ са живи и в достатъчно добро състояние, за да носят собствените си раници. Тя призова властите да положат повече усилия за проследяването на бившия ѝ партньор и отправи молба към всички, които евентуално помагат на Том Филипс, да прекратят тази дейност.

"Ние вярваме, че Том и децата получават помощ и призоваваме всеки, който прави това, моля, спрете, постъпете правилно и кажете на полицията каквото знаете", заяви отчаяната майка. Тя подчерта, че вече три години децата ѝ не са посещавали училище и вероятно живеят при тежки условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари