Започва ремонт на улиците "Плиска", "Доростол" и "Тулча" в Русе

0
Кметът Пенчо Милков призовава за търпение, докато градът се преобразява
Кметът Пенчо Милков призовава за търпение, докато градът се преобразява Снимка: БТА

Кметът Пенчо Милков призовава за търпение, докато градът се преобразява

В град Русе стартира мащабен ремонт на три основни улици - "Плиска", "Доростол" и "Тулча". Кметът на общината, Пенчо Милков, даде официално начало на строителните дейности, които обхващат над 4 километра пътна инфраструктура.

Ремонтните работи ще се извършват едновременно на трите улици, като се очаква да подобрят значително градската среда и условията за движение. Улиците "Плиска" и "Доростол" са с приблизителна дължина от по около 1600 метра всяка, докато улица "Тулча" е с дължина малко под 1000 метра.

Кметът Пенчо Милков подчерта важността на проекта пред медиите: "Ще упражняваме необходимия контрол, за да се работи качествено, но и бързо. Ще помоля всички да проявят известно търпение, да предвиждат малко повече време за придвижване, защото по тези три улици върви и градски транспорт."

Заместник-кметът по "Устройство на територията", инженер Здравка Великова, предостави допълнителни подробности за организацията на работата. Асфалтирането ще започне от улица "Плиска", докато по "Тулча" и "Доростол" първоначално ще се подменят бордюрите. "Ще се работи във всяка посока отделно. Ще има организация на движението, която ще осигурява преминаването," поясни инж. Великова.

Проектът е финансиран от правителството, което е отпуснало 6,4 милиона лева за ремонта на улиците "Доростол", "Плиска", "Тулча" и "Солун". Вторият транш от финансирането е бил осигурен в края на миналата година, което позволява стартирането на мащабните дейности.

Сроковете за изпълнение са амбициозни, но реалистични. За улица "Плиска" се предвижда завършване на ремонтните дейности в рамките на 30 дни, докато за "Тулча" и "Доростол" срокът е три месеца.

Важно е да се отбележи, че ремонтът на тези три улици е част от по-широка програма за обновяване на градската инфраструктура в Русе. Инж. Великова информира, че паралелно продължават ремонтните дейности по улица "Мостова", булевардите "Цар Фердинанд" и "Цар Освободител", както и в междублоковите пространства в кварталите "Дружба 1" и "Дружба 3".

Въпреки временните неудобства, свързани с ремонтните дейности, очакваните ползи за града и неговите жители са значителни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    До глупак номер 7
    Пенчо има право и на трети, и на пети, мандат, а ти вземи прочети закона и не дрънкай глупости! А какво ще кажеш за оня гербаджийски гном Стоилов, дето беше кмет преди Пенчо?! Ако не успееш да докажеш, че дядото на кмета Милков е "масов убиец", ще бъдеш осъден за клевета и вкаран в затвора, щото едва ли имаш пари да си покриеш разходите и санкцията! А че можеш да бъде лесно проследен и разкрит кой си и как си позволяваш да сипеш лъжи и клевети по лице на публична длъжност- в това не се и съмнявай!
  • -1
    7
    Ддр
    Ами пак гласувайте за пенчу - внук на масов убиец ... Пак добре, че няма право на Тери мандат
  • 1
    6
    Плиска
    Защо отново се ремонтира улица "Плиска", като преди година се сложи нов асфалт там, както и се асфалтираха тротоарите. Има много други улици, където е по-наложително да се ремонтират. И защо по ремонтираните тротоари непрекъснато се движат коли и се паркират там, като например този,където е ОББ. Откога коли се движат по тротоарите с цялата си наглост, а и паркират там, къде е полицията?
  • 3
    5
    До John
    Като не знаеш, не пиши! При заледяване и хвърляне на препарати, ако са плочки, те се повреждат, а са много по-ксъпи и става много по-бавно ремонтът с тях. А това, което е върху тротоарите не е точно асфалт, а гудрон- друг дериват на нефта. Много по-добре е с него, но ако е положен качествено и отдолу основата е добре улегнала и трамбована, което в повечето случаи не е така.
  • 1
    4
    John
    И типично грозно за Русе Тротоарите с асфалт
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари