Сигнал за търговия с гласове проверяват в Русе

0
Сигнал за търговия с гласове проверяват в Русе
Сигнал за търговия с гласове проверяват в Русе Видео: Русе Медиа

Задържан е вандал, атакувал партийни офиси и религиозен храм

В навечерието на предстоящите избори на 27 октомври, полицията и прокуратурата в Русе предприемат активни действия за гарантиране на законността и сигурността в региона. Специализирана полицейска операция, проведена на територията на Русенска област, разкри редица нарушения и престъпления, включително потенциални заплахи за изборния процес.

Комисар Димитър Вачков, началник на "Охранителна полиция" - Русе, съобщи за текуща проверка на сигнал за нарушение на изборното законодателство. "Има един сигнал за нарушение на изборното законодателство в региона, който полицията в Русе проверява, като е уведомила за целта и прокуратурата", заяви комисар Вачков, подчертавайки, че тази проверка е започнала преди днешната мащабна операция.

В хода на акцията са извършени проверки на 13 локации, заподозрени като потенциални места за купуване и продаване на гласове. Допълнително са инспектирани 18 заложни къщи и финансови институции за бързи кредити, както и 40 лица от интерес за правоохранителните органи.

Операцията разкри и други престъпления, несвързани пряко с изборния процес. Установени са случаи на незаконна сеч и съхранение на дървесина в градовете Бяла, Ветово и Русе, както и притежание на алкохол без акцизен бандерол в Сливо поле, Ветово и Русе. В село Щръклево е регистрирана кражба на селскостопанска техника. Разкрит е и нелегално опериращ магазин в квартал "Дружба 2" в Русе.

Комисар Вачков потвърди задържането на лице за счупване на витрини и стъкла на офиси на две политически партии и пристройка на религиозен храм. "Едното от посегателствата над партийна централа в града е от минала предизборна кампания, като все още се изясняват мотивите на извършителя", уточни той.

В рамките на операцията са изградени контролно-пропускателни пунктове на ключови входно-изходни участъци на населени места, квартали и махали. Общо 457 моторни превозни средства са били спрени за проверка.

Комисар Вачков подчерта бързата реакция на полицията по отношение на постъпващите сигнали: "Всичко, което постъпи като сигнал при нас, се проверява и в много кратки срокове се информира прокуратурата". Той допълни, че се очаква провеждането на още една подобна акция преди изборите на 27 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари