Русенската опера чества 75-годишнина с уникална изложба

0
Художествената галерия и операта обединяват сили за незабравимо културно събитие
Художествената галерия и операта обединяват сили за незабравимо културно събитие Снимка: БТА / Архив

Художествената галерия и операта обединяват сили за незабравимо културно събитие

Русенската опера разкрива съкровищата на своя художествен архив в ексклузивна експозиция, представяща 75 авторски скици на костюмни проекти от емблематични постановки. Изложбата ще бъде открита на 10 октомври 2024 година в 18:00 часа и ще продължи до 31 октомври 2024 година.

Богатата колекция от костюмни проекти, събирана през годините, ще бъде показана за първи път пред широката публика. Тези уникални творби на изобразителното изкуство разкриват креативния процес зад някои от най-запомнящите се оперни и балетни спектакли в историята на русенския театър.

Изложбата е организирана със съдействието на Художествена галерия - Русе, което позволява на ценителите на визуалните изкуства да се докоснат до тези редки произведения. Посетителите ще имат възможността да проследят еволюцията на костюмния дизайн в операта и балета през последните седем десетилетия и половина.

За да направи събитието още по-специално, Държавна опера - Русе е подготвила изненада за гостите - по време на откриването ще има изпълнения на солисти от операта. Това ще създаде уникална атмосфера, съчетаваща визуалните и музикалните изкуства.

Изложбата "75 авторски скици" е не само празник на изобразителното изкуство, но и своеобразна ретроспекция на богатата история на Държавна опера - Русе. Тя предоставя рядката възможност да се види как костюмният дизайн допринася за цялостното въздействие на оперните и балетните постановки.

Входът за изложбата е свободен, което я прави достъпна за всички любители на изкуството и почитатели на операта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари