Костюми от "Междузвездни войни" отиват на търг

0
Костюми от "Междузвездни войни" отиват на търг
Костюми от "Междузвездни войни" отиват на търг Видео: NOVA

Реквизити от емблематични продукции търсят нови собственици

Любителите на киното ще имат възможност да се докоснат до парче от историята на големия екран. Между 14 и 17 ноември 2024 година ще се проведе аукцион, на който ще бъдат предложени за продажба реквизити и костюми от някои от най-емблематичните филмови продукции на всички времена.

Сред най-атрактивните лотове е шлем на щурмовак от първия филм на сагата "Междузвездни войни" - "Нова надежда". Предварителната оценка на този рядък артефакт се движи между 327 милиона и 654 милиона щатски долара. Стивън Лейн, организатор на търга, споделя: "Мисля, че много почитатели на „Междузвездни войни", всъщност всеки един от тях - ще си спомни момента, в който Люк Скайуокър и Оби Уан Кеноби спират на космодрума „Мос Айсли", а пред тях са щурмоваците. И разбира се, Оби Уан Кеноби използва своя джедайски трик, казвайки „Това не са дроидите, които търсите". В света има само около 30 пълни костюма на щурмоваци, направени за оригиналния филм. Това е невероятно рядък артефакт."

Феновете на агент 007 също ще имат богат избор от предмети, свързани с техния любим герой. Лейн уточнява: "Е, мисля, че ако сте почитател на Джеймс Бонд, имаме почти всичко, което да отговори на личните ви вкусове. От костюмите на Даниел Крейг до тоалетите на момичетата на Бонд. Имаме и различни джаджи и оръжия. Дори регистрационния номер на колата му. Така че, ако сте истински фен на поредицата и имате „Астън Мартин", слагате го отпред и бихте могли да шофирате наоколо, облечен като господин Джеймс Бонд."

Магическият свят на Хари Потър също ще бъде представен на аукциона. "От поредицата за „Хари Потър" имаме наистина огромна колекция от артикули, които предстои да бъдат продадени - от малки ръчни реквизити до магическата пръчка на Хари от първия филм и дори Хитроумната карта. Така че, ако сте истински почитател, наистина трябва да разгледате каталога ни", добавя организаторът.

Един от най-вълнуващите експонати е наметалото на Клинт Истууд от култовия уестърн "Добрият, лошият и злият". Лейн разкрива: "Мисля, че един от най-вълнуващите експонати, които имаме, дойде при нас от къща за костюми в Италия. Никога досега не се е предлагал на пазара. Всъщност беше открит, след като ние от „Пропстор" ги посетихме, търсейки някои от тези артефакти. И това е прахът на Клинт Истууд от „Добрият, лошият и злият". Смята се, че това е един от най-добрите западни филми, може би на всички времена. Имаме и части от костюми на Клинт Истууд от тази продукция, а такива никога, почти никога не се появяват. Така че ние сме супер развълнувани."

Сред другите забележителни предмети, които ще бъдат предложени на търга, са бастунът на Йода от филмите "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите", костюмът на Батман от "Батман се завръща", дрехите на Бонд от "Скайфол", якето, носено от Майкъл Джей Фокс във втората част на "Завръщане в бъдещето", шлемът на Ръсел Кроу в "Гладиатор", маската от "Писък" и рокля на Елизабет Тейлър от епичната продукция "Клеопатра".

Този аукцион предоставя уникална възможност за колекционери и фенове да се сдобият с парче от кинематографичната история. Събитието обещава да бъде истински празник за любителите на големия екран, предлагайки богата селекция от емблематични предмети от някои от най-обичаните филми на всички времена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари