Русенски боксьор грабна отличието "Спортист на месеца"

0

Кметът на Русе награди младия шампион

Никълъс Николов, талантлив възпитаник на Спортно училище "Майор Атанас Узунов" и представител на Боксов клуб "Локомотив" - Русе, бе удостоен с признанието "Спортист на месеца". Церемонията по награждаването се състоя в присъствието на кмета на Русе Пенчо Милков, заместник-кмета Борислав Рачев, директора на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лачезар Иванов, директора на Спортното училище Евгени Недев и треньора Алексей Рибчев.

Младият боксьор наскоро постигна забележителен успех на международната сцена, като завоюва бронзов медал в категория до 63 килограма на Европейското първенство по бокс за ученици в Босна и Херцеговина. Този резултат идва като продължение на силното му представяне на национално ниво, където Николов стана шампион на Държавното лично отборно първенство по бокс за ученици през месец април.

По време на церемонията кметът Пенчо Милков изрази гордостта на града от постиженията на младия спортист, като заяви: "Русе се гордее с млади спортисти като теб, които със своя труд и дисциплина прославят града ни на национално и международно ниво." Градоначалникът подчерта важността не само на постоянството в спорта, но и на способността да се извличат поуки от грешките и предизвикателствата по пътя към върха.

В момента Никълъс Николов, който е седмокласник в Спортно училище "Майор Атанас Узунов", усилено се подготвя за предстоящото републиканско първенство. Състезанието ще се проведе в края на месеца в град Петрич и ще бъде поредното изпитание за младия боксьор в неговата спортна кариера.

Успехите на Николов са ярък пример за потенциала на младите спортни таланти в Русе и подчертават важността на подкрепата и насърчението от страна на местната общност и институции. Отличието "Спортист на месеца" не само признава неговите постижения, но и служи като вдъхновение за други млади спортисти да преследват мечтите си с упоритост и отдаденост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Русенка
    Отдавна спортното училище се е превърнало в развъдник на престъпници. Борчета ,боксьорчета пълни неграмотници Не могат да четат и да пишат, а се награждават. Срамна работа
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари