Камен Воденичаров разказа от първо лице за стихията във Флорида

0
Българска трупа успяха да се евакуира от американския щат
Българска трупа успяха да се евакуира от американския щат Снимка: БНТ

Българска трупа успяха да се евакуира от американския щат

Българският актьор и телевизионен водещ Камен Воденичаров и неговият екип успяха да се евакуират от Флорида, САЩ, часове преди очакваното пристигане на мощен ураган. Воденичаров сподели своите впечатления от драматичната ситуация директно от летището във Форт Лодърдейл.

"Здравейте, аз съм Камен Воденичаров и се намирам на летището във Форт Лодърдейл - едно от двете летища, които работят, заедно с международното летище на Маями, и от които има възможност да се излети от Флорида", съобщи актьорът.

Според информацията, предоставена от Воденичаров, се очаква ураганът да удари Флорида през нощта със страховита сила, идвайки от Мексиканския залив. Той ще засегне коридор от стотици километри, включващ множество населени места. Градовете Сейнт Питърсбърг и Тампа вероятно ще поемат най-силния удар на стихията.

Воденичаров описа хаотичната ситуация по пътищата на щата: "Вчера едно разстояние от 90 мили - колкото от Стара Загора до Бургас, пропътувахме за повече от 4 часа и половина. Навсякъде има хора, които се евакуират, както на юг тук към Маями, така и на север в другите щати".

Актьорът подчерта сериозността на ситуацията, като отбеляза: "Наистина за сто години се очаква този ураган да бъде ужасяващ. Стискаме палци всичко с нашите сънародници да бъде добре".

Евакуацията на българските артисти е станала възможна благодарение на съдействието на българската общност във Флорида. Въпреки трудностите, Воденичаров и неговият екип планират да продължат своето турне "Майсторите на комедията" в други части на Съединените щати.

"Ние излитаме на север, надявам се след около час и половина, за да продължим нашето турне 'Майсторите на комедията'", заяви Воденичаров преди отпътуването си.

Ситуацията във Флорида остава напрегната, докато жителите и властите се подготвят за посрещането на един от най-мощните урагани, удряли щата през последния век.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари