"Приказен свят" в Николово ще посрещне децата с обновен двор

0

Щампован бетон ще замени старата настилка в двора на детското заведение

Община Русе планира цялостна подмяна на настилката в двора на детска градина "Приказен свят" в село Николово. Инициативата е част от продължаващите усилия за подобряване на образователната инфраструктура в региона.

Решението за обновяването дойде след посещение на заместник-кмета Енчо Енчев в детското заведение, където той проведе среща с директора Светла Яркова. Планът предвижда полагане на нова настилка от щампован бетон, като работите се очаква да започнат в рамките на следващите няколко седмици.

Това обновление е продължение на ремонтните дейности, извършени през 2023 година, когато беше осъществена цялостна подмяна на дограмата на сградата. Новата настилка ще обхване внушителна площ от 1 декар, като финансирането ще бъде осигурено от собствения бюджет на Община Русе.

Плановете за подобряване на условията в детската градина не спират дотук. През следващата година се предвижда и поетапна подмяна на съоръженията за игра в двора. Тези подобрения ще облагодетелстват 120-те деца, които в момента се обучават и възпитават в "Приказен свят".

Обновяването на детската градина в Николово е част от по-широка стратегия на Община Русе за подобряване на образователната инфраструктура. През 2023 година общината е инвестирала над 150 000 лева за ремонтни дейности и подобряване на материално-техническата база в учебните заведения на територията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари