Видинският филиал на Русенския университет дипломира петия си випуск

1
Седем първенци и пет отличника блестят сред 69-те завършващи специалисти
Седем първенци и пет отличника блестят сред 69-те завършващи специалисти Снимка: БТА

Седем първенци и пет отличника блестят сред 69-те завършващи специалисти

Видин се превърна в център на академични постижения, когато 69 абсолвенти от Видинския филиал на Русенския университет "Ангел Кънчев" получиха своите дипломи по време на вълнуваща церемония. Събитието, което бележи завършването на петия випуск на филиала, се проведе в драматичния театър "Владимир Трандафилов" и привлече вниманието на високопоставени гости и представители на местната общност.

Тържеството започна с впечатляващо шествие, съпроводено от мелодиите на Градския духов оркестър, създавайки атмосфера на празник и гордост. Сред завършващите се откроиха седем първенци на специалности и пет отличници на випуска, демонстрирайки високото качество на образованието, предоставяно от филиала.

Церемонията бе уважена от редица официални лица, включително заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, Българския патриарх Даниил, районния мюфтия Неджати Али, областния управител на област Видин Ани Арутюнян, кмета на община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова. Тяхното присъствие подчерта значимостта на събитието не само за академичната общност, но и за целия регион.

Ректорът на Русенския университет, професор Генчо Попов, изрази дълбока благодарност към представителите на държавната и местната власт, както и към Българската православна църква за тяхната подкрепа. Той подчерта важността на тази подкрепа за успеха и реализацията на студентите и академичната общност като цяло.

В емоционално обръщение към абсолвентите, професор Попов заяви: "Вие знаете, вие можете и ние безрезервно вярваме във вас. Вярвайте и вие в себе си и следвайте смело мечтите си, защото имате всичко необходимо да ги постигнете." Той акцентира върху значението на придобитите знания, мотивация и решимост за постигане на бъдещи цели и изрази увереност, че всеки нов випуск допринася за развитието и устойчивостта на университета.

Председателят на общото събрание на Русенския университет, академик Христо Белоев, изрази увереност, че знанията и професионалните умения на завършващите ще бъдат източник на гордост за града, региона и България. В знак на признателност, той получи плакет от кмета на община Видин, доктор Цветан Ценков.

Българският патриарх Даниил поздрави абсолвентите за техния значим успех, подчертавайки ролята на висшето образование за по-добра реализация, професионално развитие и израстване в обществото. Той насърчи младите специалисти "да бъдат преди всичко човеци" в бъдещите си начинания.

Церемонията събра заедно членове на академичния състав, преподаватели, студенти и техните семейства, създавайки атмосфера на постижение и надежда за бъдещето. Това събитие не само отбеляза края на един важен етап в живота на абсолвентите, но и подчерта ролята на Видинския филиал на Русенския университет като ключов фактор за образователното и икономическо развитие на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари