Торнадо удари магистрала във Флорида

0
Торнадо удари магистрала във Флорида
Торнадо удари магистрала във Флорида Видео: NOVA

Експерти определят урагана "Милтън" като "бурята на века"

Южна Флорида се оказа в плен на природните стихии в сряда, когато торнадо удари магистрала в щата, предвещавайки приближаването на урагана "Милтън". Националната метеорологична служба в Маями реагира светкавично, издавайки поредица от предупреждения и призовавайки жителите да потърсят незабавно убежище.

Социалните мрежи бяха залети от видеоклипове и снимки, документиращи зараждането и развитието на няколко торнада, които се движеха застрашително през южната част на щата. Тези кадри нагледно илюстрираха мощта на природното явление и потенциалната опасност за жителите и инфраструктурата.

Метеорологичните експерти предупредиха, че освен торнадата, съществува реална опасност от падане на градушка в засегнатите райони. Мащабът на заплахата е значителен - приблизително 12,6 милиона жители са изложени на риск от торнадо. В зоната на бурята се намират около 2424 училища и 170 болници, което допълнително усложнява ситуацията и повишава потенциалните рискове за общността.

Тази извънредна ситуация се развива на фона на приближаващия ураган "Милтън", който експертите определят като "бурята на века". Прогнозите сочат, че ураганът ще удвои размера си в момента, в който достигне сушата, което предвещава катастрофални последици за крайбрежните райони на Флорида.

Едно от най-сериозните предупреждения се отнася до очакваните гигантски вълни, достигащи височина до 4,5 метра по крайбрежието на Флорида. Тази прогноза поставя под сериозна заплаха крайбрежните общности и инфраструктура.

Местните власти и служби за спешно реагиране са в състояние на повишена готовност, координирайки евакуационни планове и подготвяйки се за справяне с последиците от природното бедствие. Жителите на застрашените райони са призовани да следят внимателно официалните съобщения и да спазват всички инструкции за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ники
    Защо ми натрисате тия терористи от втората световна са предизвикали над 80 военни конфликта при което са нападнали и ограбили съответните страни сган мръсна
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари