Метеоролог се разплака в ефир: Молете се за Флорида

0
Извънредно положение в 51 окръга на Флорида преди удара на урагана "Милтън"
Извънредно положение в 51 окръга на Флорида преди удара на урагана "Милтън" Снимка: Архив

Извънредно положение в 51 окръга на Флорида преди удара на урагана "Милтън"

Съединените американски щати се подготвят за пореден удар на стихията, този път под формата на урагана "Милтън", който се очаква да нанесе сериозни щети във Флорида. Силата на приближаващата буря е толкова голяма, че дори опитен метеоролог не успя да сдържи емоциите си по време на живо предаване.

Джон Моралес, синоптик в телевизия NBC 6 South Florida, видимо развълнуван, описа очакваното въздействие на урагана "Милтън" в ефир. С треперещ глас той сподели: "Това е невероятен, невероятен ураган! Налягането е паднало с 50 милибара за десет часа. Съжалявам, това е просто ужасно! Особено за щата Флорида, който е на пътя на бурята "Милтън", а преди това беше ударен от "Хелън"."

Моралес подчерта изключително високите температури на водата в Мексиканския залив, достигащи 30 градуса по Целзий, което според него е пряк резултат от климатичните промени. Тези необичайно топли води служат като "гориво" за урагани, усилвайки тяхната мощ и разрушителен потенциал.

Националният център за ураганите на САЩ съобщи за формирането на урагана "Милтън" северно от полуостров Юкатан в Мексико. Само няколко часа по-късно, бяха регистрирани скорости на вятъра от 257 километра в час, което класифицира бурята в най-опасната пета категория.

Според метеорологичните прогнози, "Милтън" се очаква да достигне западния бряг на Флорида в четвъртък вечерта. Експертите предупреждават, че това може да бъде един от най-разрушителните урагани, удряли щата през последните сто години.

Властите очакват вълни с височина до 5 метра, които представляват сериозна заплаха за живота на местното население. В светлината на тези прогнози, официалните лица са издали строги препоръки за евакуация. На тези, които все пак решат да останат, е препоръчано да напишат имената и рождените си дати на ръцете си, за да улеснят евентуалното им идентифициране при най-лошия сценарий.

Губернаторът на Флорида, Рон ДеСантис, вече е обявил извънредно положение в 51 от общо 67-те окръга на щата. Очаква се ураганът да засегне сериозно и големи градове в Централна Флорида, включително Орландо - популярна туристическа дестинация, известна с атракциона "Светът на Дисни".

Ситуацията остава изключително динамична, като местните власти и службите за спешна помощ са в постоянна готовност да реагират на развиващата се ситуация. Жителите на застрашените райони са призовани да следят внимателно официалните съобщения и да спазват всички инструкции за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    фена на Путин
    ДА Я ЗАЛИЧАВА ТЪПИЯ УРАГАН ! ПИКАЯ ВИ ВЪРХУ ФЛОРИДАТА НАРКОДИЛЪРСКА ! ДАНО Я ПОМЕТЕ !
  • 3
    3
    Запознат бесарабски гей
    Ураганът Русия днес е стигнал до Покровск и остава още съвсем малко Донецк да бъде освободен от бандеронацистката чума. Укропитеците пак са с пръс у гъз но това им е обичайното състояние хахаха
  • -5
    2
    Запознат
    До 1 Отново русофилистиците ще останат с пръст в уста.
  • 0
    1
    баце
    да ги затрий да но о о
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари