Спасиха мъж на 50 километра от брега на Флорида след урагана "Милтън"

1
Бедстващият се е държал за кутия за лед
Бедстващият се е държал за кутия за лед

Бедстващият се е държал за кутия за лед

Драматично спасяване в Мексиканския залив: Американската брегова охрана извади мъж от бушуващите води.

Американската брегова охрана осъществи зрелищно спасяване в Мексиканския залив, измъквайки мъж, който се бореше за живота си сред разбушувалите се вълни, предизвикани от урагана "Милтън". Инцидентът се разигра на около 50 километра от Лонгбоут Кий, Флорида, където пострадалият бе открит да се държи за кутия за лед, след като лодката му е претърпяла авария, съобщи "Гардиън".

Бедстващият е бил на борда на риболовен катер, който е изпаднал в безпомощно състояние в сряда край Мадейра Бийч, Флорида. Това се е случило само часове преди ураганът "Милтън" да достигне сушата, превръщайки водите на залива в истинско бойно поле между човек и природа.

В критичните моменти преди да изгуби връзка, мъжът успява да осъществи радиоконтакт с бреговата охрана, подавайки сигнал за помощ. Това се оказва решаващо за неговото оцеляване, тъй като позволява на спасителните екипи да насочат усилията си в правилната посока.

Драматичните кадри от спасяването, заснети и предоставени от бреговата охрана, показват как водолаз е спуснат от хеликоптер в бушуващите води. С изключителна смелост и професионализъм, спасителят успява да достигне до бедстващия мъж и да го изтегли на безопасно място.

Този инцидент е само един от многото, с които спасителните екипи се сблъскват в aftermath-а на урагана "Милтън". През целия четвъртък продължиха усилията за извличане на жители на Флорида изпод развалините, останали след стихията. Бурята нанесе сериозни щети по крайбрежните населени места, разрушавайки домове, задръствайки улици с кал и породи десетки смъртоносни торнада.

Сред най-впечатляващите спасителни операции е тази в окръг Хилсбъро, където служители откриха 14-годишно момче, плуващо върху парче от ограда. С бързи и координирани действия, те успяха да го изтеглят на борда на спасителна лодка, демонстрирайки още веднъж колко важна е бързата реакция при подобни бедствени ситуации.

За съжаление, въпреки героичните усилия на спасителните екипи, ураганът "Милтън" взе своите жертви. Според последни данни, най-малко шестима души са загубили живота си в резултат на стихията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Мунчо
    До 1: Почти като при нас
  • -1
    1
    Това е
    ТАМ където всеки живот е ценен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари