Масова евакуация във Флорида заради опустошителен ураган

0
Ураганът "Милтън" наближава с ветрове до 270 километра в час
Ураганът "Милтън" наближава с ветрове до 270 километра в час Снимка: БГНЕС

Ураганът "Милтън" наближава с ветрове до 270 километра в час

Над 1 милион жители на Флорида получиха заповед за евакуация поради наближаващия ураган "Милтън".

Само две седмици след като ураганът "Хелън" нанесе значителни щети на Флорида, щатът се подготвя за пореден удар от стихията. Ураганът "Милтън", класифициран като буря от пета категория, се очаква да достигне бреговете на Флорида в сряда вечерта с ветрове, достигащи скорост до 270 километра в час.

Властите определиха ситуацията като "изключително опасна" и разпоредиха задължителна евакуация за над 1 милион жители на крайбрежните райони. Губернаторът на Флорида - Рон Десантис, обяви, че щатът е подготвил множество убежища извън зоните за евакуация, за да осигури подслон на гражданите, които не могат да напуснат рисковите райони.

Президентът на Съединените американски щати - Джо Байдън, се обърна към жителите на Флорида във вторник с настоятелен призив да напуснат домовете си. В изявлението си той подчерта: "Това е въпрос на живот и смърт." Президентът също така информира, че е одобрил обявяването на извънредно положение във Флорида и е призовал авиокомпаниите да се съобразят с нуждите на евакуацията, като не повишават цените на билетите.

Масовата евакуация доведе до значителни затруднения в транспорта. По магистралите се образуваха дълги колони от автомобили, а на много бензиностанции горивото свърши. Тези проблеми допълнително усложняват ситуацията и създават допълнителни предизвикателства пред властите и жителите.

Метеоролозите предупреждават, че ураганът "Милтън" може да причини катастрофални щети, включително наводнения, свлачища и разрушения на инфраструктурата. Очаква се бурята да засегне голяма част от крайбрежието на Флорида, като най-силно ще бъде въздействието ѝ върху централните и южните райони на щата.

Местните власти призовават жителите да следят внимателно съобщенията за развитието на ситуацията и да спазват стриктно инструкциите за евакуация. Те напомнят на гражданите да подготвят комплекти за оцеляване, включващи вода, храна, лекарства и други необходими принадлежности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари