Джо Байдън: Евакуирайте се веднага, въпрос на живот и смърт е!

0
"Милтън" има потенциал да се превърне в една от най-тежката буря във Флорида от повече от век
"Милтън" има потенциал да се превърне в една от най-тежката буря във Флорида от повече от век Снимка: Джо Байдън / Facebook

Президентът на САЩ обявява извънредно положение във Флорида заради урагана "Милтън"

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън отправи спешен призив към жителите на Флорида да предприемат незабавна евакуация в светлината на приближаващия ураган "Милтън". Държавният глава подчерта критичната важност на бързата реакция, определяйки ситуацията като "въпрос на живот и смърт".

В изявление, направено днес, Байдън очерта сериозността на надвисналата заплаха: "Това може да бъде най-тежката буря във Флорида от повече от век, и дай боже, да не е, но в момента изглежда, че е такава". Тези думи подчертават безпрецедентния мащаб на очакваното природно бедствие.

В отговор на кризисната ситуация, президентът Байдън е предприел редица спешни мерки. Той е одобрил обявяването на извънредно положение във Флорида, което ще позволи мобилизирането на федерални ресурси за подпомагане на щатските власти в справянето с последиците от урагана.

Освен това, държавният глава отправи апел към авиокомпаниите да проявят социална отговорност в този критичен момент. Той настоя те да улеснят процеса на евакуация, като се въздържат от повишаване на цените на билетите, което би могло да възпрепятства бързото извеждане на хората от опасните зони.

Ситуацията е толкова сериозна, че Байдън е взел решение да отложи предварително планираните си визити в Германия и Ангола. Президентът обясни, че в настоящия момент присъствието му в страната е от първостепенно значение. Въпреки това, той увери, че ще се стреми да осъществи тези посещения в бъдеще, когато обстоятелствата позволят.

За да поддържа дипломатическите връзки и да обсъди текущата ситуация, Байдън е планирал телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц още днес. Това показва, че въпреки фокуса върху вътрешната криза, администрацията продължава да поддържа активни международни контакти.

Приближаването на урагана "Милтън" поставя на изпитание не само жителите на Флорида, но и цялата американска нация. Реакцията на федералното правителство демонстрира сериозността, с която се третира тази природна заплаха, и готовността да се мобилизират всички налични ресурси за защита на населението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари