Украйна атакува руска база за дронове

0
Генералният щаб на украинската армия потвърждава успешната атака
Генералният щаб на украинската армия потвърждава успешната атака

Генералният щаб на украинската армия потвърждава успешната атака

Украинските въоръжени сили осъществиха успешна атака срещу руска база за съхранение на безпилотни летателни апарати в Краснодарския край, Южна Русия. Информацията беше потвърдена от Генералния щаб на украинската армия в официално изявление, разпространено днес.

Според съобщението, ударът е бил резултат от съвместна операция между военноморските сили и разузнавателната служба на Украйна. Целта на атаката е била складова база, разположена в близост до населеното място Октябрски, северно от град Краснодар.

В изявлението на Генералния щаб се посочва: "Според наличната информация там са били съхранявани близо 400 ударни дрона". Украинските военни твърдят, че е постигнато пряко попадение в целта, като допълват, че на мястото са наблюдавани вторични експлозии - факт, който потенциално потвърждава успеха на операцията.

Ударените безпилотни летателни апарати са от тип „Шахед" - дронове с иранско производство, които Русия активно използва в конфликта с Украйна. Тези дронове са известни с тяхната способност да нанасят прецизни удари по цели на големи разстояния.

Руските власти все още не са коментирали официално информацията за удара. Международните наблюдатели очакват реакция от Москва, както и потенциални последствия от тази атака върху динамиката на конфликта в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари