Какво е да си дете с различна сексуална ориентация в България?

0
Как 17-годишната Меган се справя с предразсъдъците и намира своя път
Как 17-годишната Меган се справя с предразсъдъците и намира своя път

Как 17-годишната Меган се справя с предразсъдъците и намира своя път

Младежка активистка споделя опита си като ЛГБТ+ тийнейджър в България.

В контекста на продължаващия обществен дебат относно ЛГБТ+ правата и образованието в България, 17-годишната Меган Тайнс разкрива своята история пред платформата People of Sofia. Ученичката в 12-ти клас на столично училище говори открито за предизвикателствата, с които се сблъсква като млад човек с различна сексуална ориентация в страната.

Меган, която е с международен произход - майка ѝ е наполовина германка и наполовина българка, а баща ѝ е американец - споделя, че е осъзнала своята сексуална ориентация още в ранна възраст. "Аз мисля, че съм се родила с различна сексуална ориентация. Всъщност съм израснала, заради обстановката, в която живея, животът, който съм изживяла досега, целият ми опит ме изгради като човек, който да харесва момичета. Окончателно бях сигурна в това, когато бях 8. клас", казва тя, предаде bTV.

Младата жена описва трудностите, с които се сблъсква в ежедневието си поради своята външност и идентичност: "Българите са доста консервативни и това не е тяхна вина. Комунизмът е доста виновен за това. Аз не съм обичайната българка, аз съм малко по-тъмна на цвят, носът ми е различен, имам различни черти и съм получавала доста коментари: ти момиче или момче си, от къде си, плюли са ми в косата, в лицето, бутали са ме на улицата".

Въпреки тези предизвикателства, Меган активно участва в различни сфери на живота. Тя е модел в една от най-големите агенции в страната, бивш играч в националния отбор по баскетбол и лидер на младежката еврейска организация Ашомер Ацаир в България.

Меган споделя и за своите романтични преживявания, включително за връзката си с момиче от италиански произход, която е била прекъсната поради намесата на родителите. Въпреки това, младата жена остава оптимистична за бъдещето и планира да продължи образованието си в чужбина.

Историята на Меган хвърля светлина върху реалностите, с които се сблъскват ЛГБТ+ младежите в България, и подчертава необходимостта от по-голямо разбиране и приемане в обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Добре де
    Възгрозничко е, очевидно си е имало пубертетските разочарования, но дай сега да променяме държави за единия сърбеж. Несериозно е.
  • 3
    8
    Бесарабски ПеПераст
    Такава е и моята нерадостна съдба - отгледаха ме във външната тоалетна в УСрайна и ме храниха с лайна,затова станах фен на педераст зеленски
  • 2
    7
    Мухахахахаха
    Ето един представител на добитъка,който гласува за ппдб мухахахахахаха
  • 3
    6
    Това са психични отклонения
    Това са психични отклонения, които са инспирирани и са пропагандирани от агресорите сащ и от агресорите англия, в чиито сериали и филми се пропагандират само такива извращения! lgbt е извращение и трябва да се забрани, а пропагандаторите му да получават смъртни присъди от български съдилища! България е християнска страна!
  • 4
    5
    123
    Няма такова животно, като различна сексуална ориентация. Има психични отклонения, развити от разюзданата педерастия и безпощадната и реклама. Неуспели да си намерят гадже и се побъркали. По соца такива неща нямаше изобщо. Тук таме някой стар педал си го позволяваше, защото имаше връзки и положение и се криеше в горите никой да не го хване на калъп. А сега, то са паради, то са шествия по улиците, кметове и министри са публични хомосексуалисти.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари