Пламен Димитров: Заставаме зад учителите от „черния списък”

1
Президентът на КНСБ осъди дискриминацията срещу педагозите
Президентът на КНСБ осъди дискриминацията срещу педагозите Снимка: NOVA

Президентът на КНСБ осъди дискриминацията срещу педагозите

В сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“, президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров остро критикува оповестяването на учителите, подписали петиция против измененията в Закона за училищното и предучилищно образование. Според Димитров това действие представлява „скандален лов на вещици“, насочен срещу онези, които са изразили своето несъгласие с промените, касаещи темата за сексуалната ориентация в учебния процес.

Димитров категорично заяви, че КНСБ ще застане зад тези учители и ще им осигури необходимата правна и друга помощ. „Правото на самоопределение, глас и позиция, има всеки един в демократичния свят. Аз лично, както и цялото ръководство на КНСБ, заставаме зад правото на всеки да не бъде дискриминиран и заплашван по какъвто и да е начин“, отбеляза той в студиото на телевизията.

Промените в Закона за училищното и предучилищно образование, срещу които са се изправили учителите, се отнасят до въвеждането на ограничения за обсъждане на теми, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация в училищата. Според Димитров тези промени са насочени срещу проблем, който не съществува в действителността на българските училища.

Законът сега забранява нещо, което, на практика, не съществува в училище“, посочи президентът на КНСБ. Въпреки това, Димитров подчерта, че този въпрос не трябва да бъде фокусът на вниманието на властта. Той отбеляза, че основната грижа трябва да бъде балансирането на бюджета и осигуряването на средства за необходимите разходи.

По естествен начин трябва да намерим формулата, по която да балансираме бюджета – от къде трябва да дойде това, което искаме да похарчим“, каза още Димитров, подчертавайки важността на стабилността в държавния бюджет.

В заключение, президентът на КНСБ изрази подкрепата си към учителите и призова всеки от тях, който се чувства заплашен или дискриминиран, да потърси помощ от синдиката. Той обеща, че КНСБ ще направи всичко възможно, за да защити техните права.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Учуден
    Не съм учуден, че страхливият укропитешки куролап и смрадлив лайнояд, фен на клозетната секта ппдб Мартинчо, продължава да пише от чужди никове, но понеже е умствено изостанал ДеБил-ПеПераст, веднага се познава че е той, жалката насрана мишка. Логично е мазният мошеник на КНСБ да квичи срещу закона за забрана на ЛГБТ пропагандата,тъй като този закон му разваля далаверата да точи еврофондове покрай други ПеПерастки организацийки,съставени от куролапащи мошеници като него.
  • 0
    7
    Учуден
    Учуден съм, че страхливият русофилистичен куролап и смрадлив лайнояд, фен на клозетната секта "иZраждане", продължава да пише от чужди никове, но понеже е умствено изостанал иZроден-Педераст, веднага се познава че е той, жалката насрана мишка. Логично е президентът на КНСБ да осъди кретенията, извираща от сектата "иZраждане" с предводител кЪсопишков варненски ром.
  • 1
    6
    Тоя
    Завършил рабфак е достигнал до тук с пълзене. Проправителствен синдикат. Въобще се чудя на членовете за какъв х плащат членски внос
  • 2
    5
    фена на Путин
    Тая курва и тя лапа мръвки от чуждите агенти щом се напиня така. Къв долен боклук е този. Някой знае ли колко десетилетия е шеф на кнсб ? 2,3 ?
  • 3
    4
    Най - подир се появи
    този синекур.Когато е да защити правата на работещите или да настоява за увеличение на заплатите, се крие и мълчи. Сега изпълнява успешно указания и се мисли за значим.Знаем те добре и не ти се връзваме.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари