ОИЦ - Русе проведе информационни срещи в четири общини

0
Областният информационен център има ключова роля в информирането за европейско финансиране в региона
Областният информационен център има ключова роля в информирането за европейско финансиране в региона Снимка: ОИЦ - Русе

Областният информационен център има ключова роля в информирането за европейско финансиране в региона

Областният информационен център (ОИЦ) - Русе проведе серия от информационни срещи в четири общини на областта, фокусирайки се върху новите възможности за европейско финансиране. Събитията се състояха в общините Сливо поле, Иваново, Две могили и Ценово, привличайки вниманието на местните общности към предстоящите програми и инициативи.

Христо Генев, представител на трансграничната програма "Interreg VI-A Румъния-България", беше специален гост на срещите. Той представи детайлна информация за предстоящите покани по Приоритетна ос 2 и 4 на програмата, които предлагат значителни възможности за развитие на региона.

Приоритет 2, озаглавен "Зелен регион", ще насочи усилията си към проекти, свързани с опазването на околната среда и адаптацията към климатичните промени. Това открива врати за иновативни решения и устойчиви практики в областта.

Особен интерес предизвика информацията за предстоящото отваряне на Приоритет 4 - "Интегриран регион". Този приоритет цели да стимулира интегрираното развитие чрез подкрепа на инициативи за опазване на културното и природно наследство, насърчаване на устойчивия туризъм и директно подпомагане на местния бизнес.

Ключов елемент в стратегията за развитие е планираният велосипеден маршрут Euro Velo 6. Този проект се очертава като свързващо звено, около което ще се групират разнообразни инвестиционни мерки в допълващи се сектори, целящи цялостното развитие на граничната зона.

Експертите от ОИЦ - Русе не се ограничиха само с представянето на трансграничната програма. Те предоставиха изчерпателна информация за текущите и предстоящите възможности до края на годината по програмите от Споразумението за партньорство 2021-2027. Специално внимание привлече подготвената от тях презентация, представяща примерни концепции за интегрирани териториални инвестиции в малки населени места.

Информационната кампания на ОИЦ - Русе продължава и през следващата седмица, обхващайки общините Ветово, Бяла и Борово. Графикът на предстоящите срещи е както следва:

  • Община Ветово: 24 септември (вторник) от 11:00 часа в залата на Младежкия дом
  • Община Бяла: 26 септември (четвъртък) от 11:00 часа в залата на Общински съвет - Бяла
  • Община Борово: 27 септември (петък) от 11:00 часа в заседателната зала на общинската администрация

Тези информационни срещи са част от по-мащабната мисия на Областния информационен център - Русе, който е част от националната мрежа от 27 областни информационни центъра. Тяхната основна цел е да популяризират Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България, осигурявайки прозрачност и достъпност на информацията за европейското финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари