Нови възможности за европейско финансиране в Русенска област

0
Експерти разясниха възможностите пред общините Борово, Бяла и Ветово
Експерти разясниха възможностите пред общините Борово, Бяла и Ветово

Експерти разясниха възможностите пред общините Борово, Бяла и Ветово

Областният информационен център (ОИЦ) в град Русе организира поредица от информационни срещи в общините Борово, Бяла и Ветово. Темата на събитията бе "Нови възможности за европейско финансиране в Област Русе", като фокусът падна върху предстоящите покани по Приоритетна ос 2 и 4 на трансграничната програма "Interreg VI-A Румъния-България".

Мирослав Манев, представител на програмата, запозна присъстващите с детайлите на очакваните покани. По Приоритет 2, озаглавен "Зелен регион", ще се подкрепят инициативи, насочени към адаптация към климатичните промени, опазване на природата и биологичното разнообразие. Акцент ще бъде поставен върху развитието на зелена инфраструктура и намаляване на различните форми на замърсяване.

Предстои отварянето и на Приоритет 4 "Интегриран регион". Той ще стимулира развитието на района чрез интегрирани мерки, свързани с разширяването на Европейския велосипеден коридор - Евро-вело. Дейностите ще обхващат подобряване на велосипедната инфраструктура, насърчаване на туризма и опазване на културното наследство. Допълнителен фокус ще бъде поставен върху околната среда, човешките ресурси и образованието.

Интересна новост в програмата е възможността за финансиране на малки и средни предприятия, което се случва за първи път в рамките на "Interreg VI-A Румъния-България".

По време на срещите експертите от ОИЦ - Русе представиха специално подготвена презентация. В нея бяха включени примерни концепции за интегрирани териториални инвестиции в малките населени места. Освен това, те предоставиха информация за текущи и предстоящи процедури до края на годината по програмите от Споразумението за партньорство 2021-2027.

Тези информационни срещи са част от усилията на Областния информационен център в Русе да запознае местните общности с възможностите за европейско финансиране. Чрез тях се цели да се стимулира участието на различни заинтересовани страни в проекти, които да допринесат за устойчивото развитие на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    aha
    Оха, как ли се облизват за безмислени проекти някой чиновници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари