Буря удари Халкидики

0
Има наводнени приземни етажи на хотели и къщи
Има наводнени приземни етажи на хотели и къщи Снимка: Асен Игнатов / Архив

Хотелиери и ресторантьори отчитат значителни загуби поради неблагоприятното време

Силна буря удари Халкидики, наводнени са пътища и анулирани резервации.

Халкидическият полуостров в Гърция е засегнат от мощна буря, предизвикваща наводнения и създаваща проблеми за местното население и туристите. Продължителните валежи обхващат голяма част от страната, като се очаква влошеното време да продължи до средата на следващата седмица, информира БНР.

Пътната полиция съобщава за затваряне на пътя между Неа Муданя и Каликратиа поради наводнение. Наводнени участъци са регистрирани на първия и втория ръкав на Халкидики, което налага пренасочване на трафика през обходни маршрути през град Полигирос.

Щетите от бурята не се ограничават само до пътната инфраструктура. Приземните етажи на множество хотели и къщи са наводнени, а редица заведения няма да отворят врати днес поради нанесените щети.

Туристическият сектор е сериозно засегнат от неблагоприятните метеорологични условия. Хотелиерите докладват за масово напускане на туристи преди края на планувания им престой, както и за значителен брой анулирани резервации за предстоящата седмица.

Метеорологичната прогноза не предвещава бързо подобрение на ситуацията. Очаква се днес да продължат валежите в части от Северна Гърция, остров Евия и полуостров Пелопонес, като на места се прогнозират и градушки.

Властите са издали предупреждение към туристите, които все още са на почивка, да избягват влизане в морето до отминаване на бурята, с цел гарантиране на тяхната безопасност.

Важно е да се отбележи, че островите в Егейско море не са засегнати от неблагоприятните метеорологични условия. Фериботните линии продължават да функционират по разписание, осигурявайки нормален транспорт между островите и континента.

Граничната полиция съобщава за засилен трафик на заминаващи през граничните пунктове с България, което вероятно се дължи на туристи, решили да съкратят престоя си в Гърция поради лошото време.

Според прогнозите на синоптиците, облачното време с превалявания ще се задържи до сряда, което предполага продължаващи предизвикателства за местните власти и туристическия сектор в следващите дни.

Ситуацията остава динамична, като се очакват допълнителни updates от местните власти и метеорологичните служби относно развитието на времето и предприетите мерки за справяне с последствията от бурята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари