Проливни дъждове наводниха пътища в Гърция

0
Метеоролозите прогнозират, че интензивността на валежите ще намалее в следващите часове
Метеоролозите прогнозират, че интензивността на валежите ще намалее в следващите часове

Метеоролозите прогнозират, че интензивността на валежите ще намалее в следващите часове

Силни валежи и наводнения в област Родопи, Северна Гърция, предизвикаха сериозни затруднения за местното население и пътуващите през региона. Същевременно, на полуостров Халкидики властите въведоха ограничения на движението поради висок риск от пожари.

Според информация от местните власти, проливните дъждове в област Родопи доведоха до наводняване на множество пътни артерии. Водното ниво достигна застрашителни стойности, принуждавайки пожарникарите да проведат спасителни операции за евакуация на жители от засегнатите райони.

"Призоваваме всички преминаващи през областта да бъдат изключително внимателни и по възможност да използват алтернативни маршрути", заяви говорител на местната полиция.

Освен наводненията, в района са регистрирани и свлачища, които допълнително усложняват пътната обстановка. Полицейските служби работят усилено за пренасочване на трафика по безопасни обходни маршрути.

Метеоролозите прогнозират, че интензивността на валежите ще намалее в следващите часове, което би трябвало да облекчи ситуацията в засегнатите райони.

Парадоксално, докато в област Родопи се борят с водната стихия, на полуостров Халкидики властите са изправени пред противоположен проблем. Поради изключително високата опасност от пожари, в три общини – Касандра, Ситония и Аристотелис, е въведена 48-часова забрана за движение. Ограничението се отнася както за автомобили, така и за пешеходци.

Тази мярка е предприета с цел превенция на потенциални пожари и осигуряване на безопасността на местното население и многобройните туристи, посещаващи популярната дестинация през летния сезон.

Гръцките власти призовават гражданите и гостите на страната да следят внимателно метеорологичните прогнози и да се съобразяват с всички инструкции, издадени от компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари