Два пистолета и множество въпроси: Разследването в Халкидики продължава

0
Три дни след кървавата престрелка неяснотите продължават
Три дни след кървавата престрелка неяснотите продължават

Три дни след кървавата престрелка неяснотите продължават

Три дни след инцидента в едно от плажните заведения в Халкидики, два ключови въпроса остават без отговор. Гръцките власти все още не са установили същинската причина за конфликта, нито кой е държал втория пистолет по време на престрелката. Инцидентът се превърна в тема на широк интерес не само в Гърция, но и в България, тъй като участниците са добре познати на българските правоохранителни органи.

Първоначално се предполагаше, че причината за инцидента е забавена поръчка в заведението, но скоро се появиха версии за наказателна акция, свързана с българския подземен свят. Показателни са откритите на мястото четири гилзи, от два различни калибъра, които допълнително усложняват разследването.

Според разследващите в Гърция, има доказателства за връзка между собственика на заведението и български мафиот, чието име не се споменава. Особено внимание се обръща на факта, че по време на инцидента са били използвани два различни пистолета. Един от тях е бил в ръцете на охранителите на заведението, които се опитали да защитят собственика. С този пистолет е прострелян един от нападателите. Но втората огнестрелна единица все още остава загадка, като не е ясно дали тя е била в ръцете на нападателите или на друг участник в инцидента, заяви Слави Ангелов, журналист от вестник "24 часа", предаде БНТ.

Участниците в престрелката, както става ясно, не са случайни лица. Сред тях се споменава името на Кирил Руския, свързван с бандата на чуковете – организация, известна с насилие, изнудвания и контрол върху наркопазара в България. Въпреки че няма категорични данни за текущите му връзки с криминални организации, миналото му поставя много въпроси. Кирил Руския е имал тесни връзки с прочути фигури в българския подземен свят, като Таки, но дали тези отношения продължават, остава неизвестно.

Интересен е и случаят със съсобственика на заведението, Ивайло Константинов, по прякор Белгиеца. Той е свързван с известно заведение в центъра на София, предпочитано от български депутати. Въпреки че не е свързан пряко с българската организирана престъпност, гръцките власти намекват за възможни съдружници, които имат връзки с мафията. Това поражда подозрения за потенциална схема за пране на пари чрез ресторантьорския бизнес в Халкидики.

Събитията в Гърция напомнят на подобни инциденти в България, където престъпни групировки разрешават конфликтите си с насилие. Преди осем години, в Слънчев бряг, подобна престрелка доведе до смъртта на един мъж и раняването на Митьо Очите. Липсата на ефективно правосъдие в България кара мнозина да се чудят дали подобни инциденти могат да се избегнат, ако българските власти действат по-решително срещу организираната престъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...