Търсене на ново убежище: Ахмед Доган се настанява в имоти на приближени бизнесмени

35
Почетният председател на ДПС е забелязан в резиденции на Рамадан Аталай, Гриша Ганчев и Юлиян Инджов
Почетният председател на ДПС е забелязан в резиденции на Рамадан Аталай, Гриша Ганчев и Юлиян Инджов Снимка: ДПС / Архив

Почетният председател на ДПС е забелязан в резиденции на Рамадан Аталай, Гриша Ганчев и Юлиян Инджов

След напускането на прословутите сараи в местността "Росенец", въпросът "Къде се намира Ахмед Доган?" предизвиква множество спекулации. Почетният председател на ДПС, известен с влиянието си и с политическата си позиция, продължава да остава обект на внимание както от страна на медии, така и от членове и привърженици на Движението.

През август 2024 година Ахмед Доган направи значителна стъпка, като прехвърли дяловете си в дружествата, които стопанисваха имоти в Росенец и столичния квартал "Бояна", на своя бивш съдружник Данаил Папазов. Последвалите събития обаче поставиха Доган в нестабилна ситуация, след като Папазов изненадващо поиска освобождаването на резиденциите, което остави Доган без собственост.

Единственият недвижим имот, който остава на негово име, е построеният за детска градина "дворец" в родното му село Дръндар, област Варна. Сградата обаче е в окаяно състояние и не е подходяща за обитаване. В опит да намери ново убежище, Ахмед Доган се настанява в имоти на свои приближени съратници, информира БГНЕС.

Първата му спирка е вилата на Рамадан Аталай в Пампорово. Тази резиденция, разположена на 7 декара сред вековни гори, се състои от три постройки, като основната къща наподобява австрийски и швейцарски алпийски хижи. Въпреки внушителните размери и елегантността на този комплекс, Доган не се задържа дълго там.

Според последвали информации, той се е преместил в ловното стопанство "Бялка" край село Орляне, област Ловеч. Стопанството, собственост на бизнесмена Гриша Ганчев, е известна луксозна дестинация, като нощувката там може да достигне до 600 евро. Въпреки удобствата на този имот, Доган бързо напуска и това свое временно убежище.

Последната известна информация сочи, че почетният председател на ДПС е настанен в една от вилите на строителния предприемач Юлиян Инджов, разположена на язовир Доспат в Западните Родопи. Инджов, близък до политическия кръг на Доган, притежава строителната компания „ИСА 2000“, а в миналото е бил и съсобственик на ЦСКА.

Макар че Ахмед Доган продължава да избягва публични изявления, разцеплението в ДПС след отстраняването на Делян Пеевски и други ключови фигури от партията, предизвиква сериозни политически трусове. Една от малкото му публични реплики идва от видеозапис в сараите в "Росенец", където той заявява, че ДПС има "уникален шанс" да подреди своята къща и да даде нова перспектива за България.

Въпреки текущите промени, бъдещето на Ахмед Доган остава неясно. Спекулациите, че той ще оглави листата на новата коалиция „Демокрация, права и свободи“ в Кърджали, засилват интереса към неговите действия. В същото време, процесите в партията продължават, а политическата сцена очаква следващите му ходове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Ани
    Не ви ли писна да пишете едно и също.
  • 9
    15
    Йон Дупеско
    Еххх....горкият ! Няма къде да живее сега ...! Колко пара за наеми в охолство е дал от нашите данъци??? Да ли е видял зор някога ? Тези дето го защитават да си го прибират в техните къщи !!!
  • 25
    14
    Крос
    Да върви на майната си тоя крадлив дръндарски мангал
  • 16
    13
    Кръстника
    Трудно е да се скриеш от " Народната любов ".
  • 15
    12
    Nikalas
    Май къртиците го търсят вече 🤔😜
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари