Рамадан Аталай приюти Ахмед Доган в родопския си палат

2
След напускането на „летния сарай“ в Росенец, почетният председател на ДПС се премести в имот със съмнителна собственост в Пампорово
След напускането на „летния сарай“ в Росенец, почетният председател на ДПС се премести в имот със съмнителна собственост в Пампорово Снимка: Йордан Симеонов / вестник "24 часа"

След напускането на „летния сарай“ в Росенец, почетният председател на ДПС се премести в имот със съмнителна собственост в Пампорово

Ахмед Доган, почетният председател на Движението за права и свободи, вече е намерил ново убежище след напускането на прословутите си „сараи“. Според информация от 24rodopi.com, Доган се е преместил в луксозен имот на Рамадан Аталай, разположен в зимния курорт „Пампорово“ в Родопите.

Припомняме, че вчера следобед Доган напусна така наречения „летен сарай“ в Росенец, който вече не е негова собственост. Също така, той вече няма право да използва и „Боянския сарай“, който преди беше друг негов известен адрес.

Въпреки че за Доган е било приготвено настаняване в хотел в „Слънчев бряг“, той е отказал предложението, поради ниския му клас и лошата му репутация. В търсене на по-подходящо място, той е обсъдил възможностите с най-близките си сътрудници и е избрал между имот на Сали Табаков край Варна и вилата на Аталай в Родопите.

Късно снощи, Доган е пристигнал в „палата на Аталай“, както местните жители в Смолян наричат внушителната вила.

По ирония на съдбата, Доган отново се озовава в имот със съмнителна собственост. Вилата е построена върху терен, придобит чрез скандална сделка, при която земята е била изключена от горския фонд. Това е само една от 55 подобни сделки, които бяха предмет на сигнал от бившия земеделски министър Мирослав Найденов до Главна прокуратура.

Въпреки разследванията, които трябваше да установят как теренът в Смолян е изваден от горския фонд и как фирмата на сина на Аталай – Ревин, е сменила предназначението на земята срещу 3,96 лева за квадратен метър, не бяха открити доказателства за престъпление. Същевременно, собственик на фирмата, според регистрите, е "АИАТ Интернешънъл холдингс", базирана в САЩ.

Процедурата по замяната на земята е започнала през 2007 година и е завършена през 2008 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари