Очаква ни слънчев уикенд

0

Над черноморските райони ще има повече облаци, като те ще се задържат по-дълго време сутринта

На 21 септември 2024 година България ще бъде обгърната от предимно слънчево време, като атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средните стойности за септември, без значителни промени през деня.

Над страната

През деня облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. По-значителна облачност ще се задържи най-късно над Югоизточна България, но след обяд дори там се очаква изясняване. Ще духа слаб североизточен вятър, като в Източна България вятърът ще бъде умерен. Максималните температури ще се движат между 20° и 25°, като в София температурата ще достигне около 20°. Неделният ден се очертава още по-приветлив с повече слънце до обяд. Следобед в източната половина на страната ще се появи лека облачност, която на изолирани места може да стане по-плътна, но без значителни валежи.

Вятърът ще отслабне значително в неделя, а дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса, като ще достигнат стойности между 22° и 27°.

В планините

За любителите на планинския туризъм прогнозата също е благоприятна. Облачността над високите части ще намалее и ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, също от североизток. На височина от 1200 метра температурите ще достигнат около 16°, а на 2000 метра – около 8°, което прави условията подходящи за разходки в планината.

По Черноморието

Над черноморските райони ще има повече облаци, като те ще се задържат по-дълго време сутринта. Все пак, след обяд, особено по северното крайбрежие, облачността ще намалее и ще даде път на слънчеви часове. Очаква се умерен североизточен вятър, а температурите ще се движат между 22° и 24°. Интересно е, че тези стойности ще бъдат близки до температурата на морската вода, което обещава приятни условия за късносептемврийски плаж. Вълнението на морето ще бъде между 3 и 4 бала, което изисква повишено внимание от страна на плувците и водните спортове.

Астрономически данни

Слънцето в София ще изгрее в 7:13 часа и ще залезе в 19:25 часа, осигурявайки 12 часа и 12 минути дневна светлина. Луната, три дни след пълнолуние, ще залезе в 11:21 часа и ще изгрее отново в 21:06 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари