Чичото на Новак Джокович стана шеф на сръбския тенис

0
Горан Джокович беше избран за президент на Сръбската тенис федерация
Горан Джокович беше избран за президент на Сръбската тенис федерация Снимка: Кадър NOVA

Горан Джокович беше избран за президент на Сръбската тенис федерация

Нова ера в сръбския тенис: Горан Джокович поема ръководството на федерацията.

Горан Джокович, чичото на олимпийския шампион по тенис от Париж 2024 Новак Джокович, беше избран за президент на Сръбската тенис федерация. Новоизбраният лидер споделя амбициозни планове за бъдещето на спорта в страната, като основният му фокус е изграждането на национален тренировъчен център, предаде БТА.

Преди да поеме най-високия пост във федерацията, Горан Джокович е натрупал значителен опит като вицепрезидент на организацията. В тази роля той е заемал позицията на турнирен директор на престижни състезания от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) в Белград и София.

След избирането си Горан Джокович сподели своята визия за бъдещето на сръбския тенис: "Моят опит в тениса е основно от Новак, но също така прекарах седем години като директор на "Serbia Open" и "Sofia Open"". Той добави: "Целта ми е да продължавам да подобрявам това, което сме започнали, като финансите са основното нещо. Ние нямаме собствени съоръжения, нямаме Национален център за обучение и искам да направя такъв. Дори не бих се кандидатирал за тази позиция, ако нямахме пълната подкрепа на президента на Сърбия".

Новият президент на федерацията подчертава важността на изграждането на собствена инфраструктура за развитието на тениса в Сърбия. Националният тренировъчен център, който той планира да създаде, ще бъде ключов елемент в стратегията за подготовка на бъдещи шампиони.

Горан Джокович поема ръководството на Сръбската тенис федерация в момент, когато страната се гордее с изключителни постижения в този спорт. Неговият племенник, Новак Джокович, бивш номер 1 в световната ранглиста, наскоро спечели златен медал на Олимпийските игри в Париж 2024. 37-годишният тенисист има впечатляващи 24 трофея от турнирите от Големия шлем и в момента заема четвърто място в ранглистата на АТП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари