Теодор Цветков: От водните маратони до академичните върхове

0

Ултраплувецът, оглавил класацията ТОП 100 на X WATERS, се дипломира

Русенският ултраплувец Теодор Цветков продължава да жъне успехи не само в спорта, но и в академичните среди. На 20 септември 2024 година, 29-годишният спортист получи своята магистърска диплома от Русенския университет "Ангел Кънчев" в специалност "Клинична социална работа" към катедра "Мениджмънт и социални дейности".

Цветков защити успешно дипломната си работа на тема "Да искаш да бъдеш: изграждане на мотивация за личностно развитие", демонстрирайки, че спортните постижения и академичното развитие могат да вървят ръка за ръка.

"Моята мисия и цел са да споделя този опит и мотивация с други хора. Желая да стана катализатор за промяна в живота на хората, да ги вдъхновя да преодоляват своите граници и да се стремят към по-добро аз. Предизвикателствата в ултраплуването са само средство, през което мога да предам важността на волята и мотивацията във всяко едно действие", сподели Теодор след церемонията.

Успехът на Цветков в образователната сфера идва след поредица от впечатляващи постижения в спорта. През 2023 година той зае първо място в престижната класация ТОП 100 на X WATERS - международна организация, специализирана в организирането на плувни маратони в открити води.

Сред забележителните му постижения през миналата година се открояват:

  1. Сребърен медал в дисциплината 1 километър на международното състезание "X-Waters Malta".
  2. Златен медал в дисциплината 6 километра в открити води, преплувайки разстоянието от остров Гозо до остров Малта, минавайки през остров Комино.
  3. Първо място в плуването на 4 километра на състезанието "X-Waters" в Словения, където се състезава с участници от 16 държави.
  4. Бронзов медал в дисциплината 1 миля на същото събитие в Словения.

Теодор Цветков не крие амбициите си за бъдещето. В края на септември 2024 година, той ще се изправи пред ново предизвикателство на "X-Waters", стремейки се да разшири границите на човешките възможности.

Русенският ултраплувец изрази позиция и по отношение на скорошния скандал, свързан с отнетите рекорди на Цанко Цанков от град Бургас от страна на Асоциацията по плуване в открити води WOWSA. Цветков подчерта важността на почтеността в спорта, заявявайки, че липсата на ѝ може да подкопае доверието в спортните постижения и да демотивира младите таланти.

В духа на спортсменството, Теодор Цветков отправи покана към Цанко Цанков за среща в Русе, с цел да бъде прожектиран документалният филм на Цанков и да се проведе дискусия относно предизвикателствата пред спорта. Въпреки това, поканата не беше приета без финансови условия, което противоречи на декларираната цел за безплатно разпространение на филма с цел насърчаване на интереса към плуването и спорта като цяло.

В резултат на подобни ситуации, Теодор Цветков обяви намерението си да се фокусира върху международни състезания, търсейки нови предизвикателства извън пределите на България.

Феновете и поддръжниците на Теодор Цветков могат да следят неговите бъдещи постижения и инициативи на официалния му уебсайт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари