Джо Лин Търнър: Българският домат "Биволско сърце" е не домат, а изкуство

40
Легендарната рок звезда е възхитен от традиционните български продукти
Легендарната рок звезда е възхитен от традиционните български продукти

Легендарната рок звезда е възхитен от традиционните български продукти

България отново посрещна една от най-емблематичните фигури на световната рок сцена – Джо Лин Търнър. Бившият вокалист на легендарните групи Deep Purple и Rainbow не за първи път посещава страната ни, но този път специално внимание привлече не само със своята музикална история, а и с интересен кулинарен откритие, което сподели с последователите си.

Търнър, който е известен не само с гласовите си умения, но и с откритата си природа и любопитството си към местните култури, този път бе впечатлен от вкуса на българския домат. В своя Facebook профил рок легендата качи снимка от ресторант във Варна, където е имал удоволствието да опита традиционния български домат „биволско сърце”.

„Българският домат „биволско сърце” не е просто домат... Това е истинско изкуство! Истинско преживяване! Невероятно добър е! Трябва да се опита“, написа Търнър в своя публикация. Тези думи предизвикаха голямо внимание и вълнение сред феновете му не само в България, но и по целия свят. Рок иконата не само популяризира страната ни с музиката си, но и с изтънчен вкус към местните кулинарни специалитети.

Българският домат „биволско сърце” е добре познат сред местните жители и почитателите на автентичната българска кухня, но сега той получи признание и от една световноизвестна рок звезда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    15
    Бай уйиии
    Сега е наред някоя кифла от новите кинти(певица) да възхвали бугарскийо брамбой(картоф) сорт кралимарковски мъде та да се прочуем още по по най.
  • 2
    14
    Лелята на домата
    За това ще ни отнемат правото да отглеждаме зеленчуци с любителски семена . Ще бъдем задължени да ядем боклуците на Монсанто .
  • 3
    13
    Габдулла
    Пак трябва някой да ни каже, какви неща имаме.
  • 18
    12
    до 8
    Какъв транспорт бе колега? Късам го, режа на едро, посолявам, наливам ракията и половината купа вече е доматена чорба. Гостите ми се чудиха в началото защо към купичката с домати им давам и лъжица, ама после само въздишат, че нямало такова вълшебство. То толкова сладни, че някой и оцет си прибавят. Лошото е, че много ракия отива. Казана ми не насмогва.
  • -5
    11
    Българин
    Тоя много дълги години ходеше с перука защото го беше срам от голата му тиква хахаха иначе като изключим дежурния миришещ лошо бесарабски хомосексуалист,другите коментирали са прави - тоя плешивец никога не е и опитвал домат Биволско сърце
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари