Кметът на Минерални бани остава в ареста

0
Прокуратурата задържа Мюмюн Искендер по обвинение за организирана престъпна група
Прокуратурата задържа Мюмюн Искендер по обвинение за организирана престъпна група Снимка: Община Минерални бани / Архив

Прокуратурата задържа Мюмюн Искендер по обвинение за организирана престъпна група

Кметът на община Минерални бани, Мюмюн Искендер, остава задържан за 72 часа по решение на прокуратурата. Това стана ясно след мащабна акция на Комисията за противодействие на корупцията и Софийската градска прокуратура в региона.

Според информация на БГНЕС, вчера сутринта е бил арестуван и синът на кмета, докато дъщеря му е освободена срещу парична гаранция. Срещу тримата е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, свързана с изграждането на къщи за гости с европейски средства в Минерални бани.

Разследването е довело до обиски в сградата на общината и в семейния хотел на Искендер. Тези действия са прекъснали командировката на кмета в чужбина, принуждавайки го да се върне в България.

Случаят привлича вниманието и поради политическите връзки на Искендер. Той се смята за близък до фракцията на Ахмед Доган в Движението за права и свободи (ДПС). В късните часове на вчерашния ден от партията излязоха с позиция, че акцията срещу кмета и общината е "по поръчка на Делян Пеевски".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    весо
    Не е важно коя е поръчката такива в затвора и конфискация - с чужди пари и власт всеки може
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари