Уникален плаващ хотел отвори врати в Русе

2
"София" - от туристически кораб до стационарна атракция на брега на Дунав
"София" - от туристически кораб до стационарна атракция на брега на Дунав

"София" - от туристически кораб до стационарна атракция на брега на Дунав

Уникален плаващ хотел отвори врати в Русе.

Град Русе добави ново и впечатляващо предложение към туристическата си инфраструктура - първият хотел на кораб в България. Следвайки примера на европейски столици като Виена и Будапеща, крайдунавският град вече посреща гости в луксозен плаващ хотел, закотвен във водите на река Дунав.

Корабът "София", превърнат в стационарен хотел, предлага 105 каюти, разположени на две палуби. Гостите могат да се насладят на изискана атмосфера в ресторанта, пиано бара и вип-салоните на борда. Въпреки че в момента изпълнява ролята на хотел, "София" запазва всички необходими разрешителни за плаване, което добавя допълнителна автентичност към преживяването, информира NOVA.

Интересен факт е, че първият гост, отседнал в новооткрития плаващ хотел, е българската футболна легенда Христо Стоичков. Това придава допълнителен престиж на уникалното за страната туристическо съоръжение.

Историята на кораба "София" датира от 1983 година, когато заедно със своя кораб-близнак "Русе" е доставен на държавното дружество "Балкантурист". Първоначално предназначени за луксозни туристически пътувания, тези плавателни съдове сега намират нов живот като стационарни хотели, предлагащи уникално преживяване за гостите на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Гърни Спасовски
    Стоичката където му дадат 5 лв за реклама той е там. Мисля като открия кочината на село да тегля бърз кредит 1000 лв и да го викам за откриването. Ще го храня с понички от калфлан.
  • 2
    12
    турист
    По времето на соца, към края на 80-те години пътувахме и на двата, тогава луксозни, пътнически кораба "Русе" и "София". Капитаните, екипажът и обслужващият персонал, бяха супер! Случи се така, че и двата кораба пристигнаха във Виена, а капитаните така акостираха корабите, че бяха и до милиметър точно един до друг.
  • 1
    11
    Учуден
    До 9 А защо да не проверим и сами да си направим изводите, ами трябва да се доверяваме на някаква си "софи", дето и без очила се вижда да е миризлив трол.
  • 3
    10
    Фейсбук Анал Изатор
    То не е ли кметът да открие хотела, не ми го фали. Ако няма публикация със снимки за неговото присъствие там, нищо не е станало. Семейно преспиване на двете влюбена гълъбчета, щеше да е реклама дори за Африканците в Либия. Да, ама не. Язък.
  • 5
    9
    Софи
    Абсолютна дупка,лошо обслужване,лоша кухня,льжат,мамят,нямат обучен персонал,не ходете там,Трагична история са.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари