Бум на молби за енергийни помощи в Монтана

0
Над 300 хиляди домакинства у нас търсят подкрепа за отопление тази зима
Над 300 хиляди домакинства у нас търсят подкрепа за отопление тази зима

Над 300 хиляди домакинства у нас търсят подкрепа за отопление тази зима

Над 306 хиляди домакинства в България са подали заявления за енергийни помощи през първите два месеца от кампанията, като се наблюдава значително увеличение на желаещите в Северозападния регион. Тази тенденция е особено забележима в област Монтана, където близо 12 хиляди молби за подкрепа са постъпили до момента, като над 9 хиляди от тях вече са одобрени, информира NOVA.

Валери Димитров, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Монтана, обясни процеса на одобрение: "Това означава, че всеки един човек, всяко едно лице или семейство се обследва от служители на агенцията по документи. Извършват посещение на мястото и съответно дали отговаря на всички условия, които са заложени в наредбата, прилагани в Закона за социалното подпомагане."

Димитров подчерта стриктността на критериите за одобрение: "Най-често се отказва, защото прагът се превишава и дали ще се превиши с една стотинка, с един лев или 10 лева, няма никакво значение, защото е превишен. А законът е категоричен."

Въпреки че цената на дървата за огрев е по-ниска в сравнение с миналата година, те все още остават скъп вариант за отопление. Пламен Владиславов, управител на фирма за дърва, коментира: "Цената на дървата тази година е по-евтина в сравнение с миналата година. Въпреки че пак си остават скъпи в сравнение с алтернативното отопление като газ и ток."

Важно е да се отбележи, че крайният срок за подаване на заявления за отопление е 31 октомври. Това дава възможност на още домакинства да кандидатстват за подпомагане преди началото на зимния сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Да им дават енергийни напитки. И там бумът е брутален. Пишките спряха да им работят от тях но жадно си ги лочат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари