Инфлуенсър влезе в леговището на дива мечка

0
Стефан Янкович застана лице в лице със стръвницата
Стефан Янкович застана лице в лице със стръвницата Снимка: @Stefan Jankovic via Storyful

Стефан Янкович застана лице в лице със стръвницата

В необмислен опит да създаде вълнуващо съдържание за социалните мрежи, сръбски инфлуенсър се озова в потенциално опасна ситуация, влизайки в мечешка бърлога. Инцидентът, който се разигра на 13 септември в село Горна Пакленица, Босна и Херцеговина, беше заснет и публикуван в Instagram профила на Стефан Янкович, предизвиквайки вълна от реакции сред последователите му.

Видеото показва как Янкович се промъква в празна мечешка бърлога, само за да открие, че обитателят ѝ - едра кафява мечка, се завръща неочаквано. Кадрите улавят напрегнатите моменти, в които животното се приближава към входа на бърлогата, докато инфлуенсърът остава затворен вътре.

След няколко опита да се приближи, мечката временно отстъпва, давайки възможност на Янкович да напусне убежището. Извън бърлогата обаче той се изправя лице в лице с животното, което проявява любопитство към него и оборудването му за заснемане.

Публикацията, придружена от драматичното описание "на ръба на живота", предизвика смесени реакции сред потребителите на социалната мрежа. Докато някои изразиха възхищение от смелостта на Янкович, мнозинството от коментиращите поставиха под въпрос благоразумието на действията му, подчертавайки опасностите от подобно поведение в дивата природа.

Според информация от Storyful, мечката във видеото може да е част от група животни, за които се грижи местен жител на име Петър Тубич. Изданието Sarajevo Times съобщава, че Тубич е приютил няколко осиротели мечки, включително две на име Маса и Любица, които са били намерени в ранна възраст в дивата природа.

Тубич обяснява, че животните под негова грижа са социализирани и са свикнали с човешко присъствие поради специфичните условия на отглеждането им. Въпреки това, експертите по дива природа предупреждават, че дори привидно опитомени диви животни могат да бъдат непредсказуеми и потенциално опасни.

След първоначалната публикация Янкович сподели още два видеоклипа, показващи взаимодействието му с мечките. В един от тях той е заснет на дърво, наблюдавайки две мечки в основата му, а в друг - храни и гали животните, описвайки ги като "най-добри приятели".

Този инцидент напомня за подобен случай от април 2024 година, когато шотландска туристка беше нападната от мечка в Карпатите, докато се опитваше да си направи селфи с животното. Тази среща завърши с нараняване на жената и спешно посещение в болница, подчертавайки опасностите от безразсъдно взаимодействие с диви животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Спокоен
    Това е всичко друго, но не и дива мечка. Мечката е обгрижвана, отглеждана и социализирана от човек, и то от бебок. Да отиде в Карпатите да се навре в меча дупка - от там ще е "инфлуенсерския му венец". Последния.
  • 3
    1
    ...
    Най-простата дума с най-зловредно влияние сред младите глупаци. Инфлуенсър. Абсолютни нищо нормално не се е появило на света след тези олигофрени. А тая мечка ако го щрафоса за врата тоя путьо нещастния, ще умре като куче в мъки и после ще дойдат другите олигофрени с пушките да очистят животното, защото ще го обявят за опасно, което ще е върхът на слабоумието. За сто лайка природата може да понесе огромни щети.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари