Мечка нападна 54-годишен мъж в Румъния

0
Пострадалият е с наранявания по крайниците
Пострадалият е с наранявания по крайниците

Пострадалият е с наранявания по крайниците

На 1 октомври 2024 година, в североизточната част на Румъния се разигра поредният инцидент с мечка, който отново повдигна въпроса за безопасността на местното население и необходимостта от ефективно управление на популацията на тези диви животни.

54-годишен мъж стана жертва на нападение от мечка в района на Вама, окръг Сучава. Инцидентът се случи около 13:00 часа местно време, когато пострадалият успя да се свърже с екипите на спешна помощ чрез телефон 112. Мъжът е получил наранявания по ръцете и краката и е бил транспортиран до болница за медицинска помощ.

Веднага след сигнала, жандармерията в района предприе действия за издирване на агресивното животно. Въпреки че първоначалното обхождане на местността не доведе до откриване на мечката, служителите на реда продължиха да патрулират в района, използвайки звукови и светлинни сигнали, за да предотвратят повторна поява на хищника и да гарантират безопасността на местните жители.

Този случай не е изолиран и се вписва в тревожна тенденция на зачестили инциденти с мечки в Румъния. Само седмица по-рано бяха регистрирани два подобни инцидента - в окръг Арджеш, където 14-годишно момче беше нападнато, и в Кризбав, окръг Брашов, където жертви станаха млада бременна жена и 68-годишен мъж.

В отговор на нарастващата заплаха, през юли 2024 година Камарата на депутатите на румънския парламент прие на извънредно заседание проектозакон за управление на популацията от мечки. Законът предвижда разрешаване на лов на 426 екземпляра кафява мечка за периода 2024-2025 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Татко, какъв е този ДНК тест на бюрото ти?
- Наричай ме чичо Мишо.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари