Над 2 метра сняг в Австрия

1

Рекордни снеговалежи в Алпите

Изключително обилни снеговалежи засегнаха австрийския ски курорт Обертауерн, разположен в планинската верига Радщат Тауерн - част от Алпите. Снежната покривка в района достигна внушителните над 2 метра височина, създавайки сериозни предизвикателства за местните власти и туристите.

Снеговалежите започнаха в петък и рязко се усилиха през съботния ден, водейки до натрупването на огромни количества сняг за кратък период. Тази необичайна метеорологична ситуация привлече вниманието на метеоролози и любители на зимните спортове от цяла Европа.

За съжаление, екстремните условия доведоха до трагичен инцидент. 54-годишен словенски ски турист загуби живота си, след като е тръгнал на самостоятелна ски обиколка в района на Обертауерн.

Кристиан Бингъл от планинската спасителна служба в Обертауерн коментира случая: "Негови приятели казаха, че той е опитен и познава района и е ходил на ски турне тук и преди. Но ние не знаехме накъде се е насочил".

Спасителните екипи са се сблъскали със значителни трудности при провеждането на издирвателната операция. Огромното количество пресен сняг и изключително ниската видимост са създали изключително опасни условия за работа.

Местните власти призовават всички туристи и скиори да бъдат изключително внимателни, да следят прогнозите за времето и да не подценяват опасностите, които крие планината.

Ситуацията в Обертауерн продължава да бъде напрегната, като се очакват допълнителни валежи през следващите дни. Туристическият бранш в региона е изправен пред сериозно предизвикателство, тъй като обилният снеговалеж затруднява нормалното функциониране на ски съоръженията и хотелите.

Местните власти работят усилено за разчистване на пътищата и осигуряване на безопасността на жителите и гостите на курорта. Препоръчва се на всички, които планират да посетят района в близко бъдеще, да следят внимателно информацията за метеорологичните условия и да се съобразяват с указанията на компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари