Голям седан изминава 100 км с 1 литър гориво

0

Революционен хибрид от Chery постига невероятен разход от 1 литър на 100 километра

Китайският автомобилен производител Chery представя иновативен хибриден седан, който обещава да промени представите за ефективност на горивото. Моделът Fengyun А8L С-DM, известен на някои пазари като Fulwin, демонстрира впечатляващ разход от едва 1.01 литра на 100 километра в комбинирания цикъл WLTC според сертификационните документи, публикувани от Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай.

Новият Fengyun А8L С-DM се отличава с редица подобрения спрямо предшественика си. Въпреки че дължината на автомобила е увеличена само с 1 сантиметър, благодарение на променения бодикит, моделът претърпява значителни визуални и технически промени.

Екстериорът на седана е обновен, като предната част наподобява дизайна на популярния модел Tiggo 8 Pro Мах. Промените включват модифицирани калници, преден капак, фарове и броня. Задната част също получава освежаване с нови светлини и броня, придавайки на автомобила по-съвременен и динамичен вид.

Основните подобрения обаче са скрити под капака, където инженерите на Chery са постигнали забележителна ефективност на горивото. Декларираният разход от 1.01 литра на 100 километра в комбинирания цикъл WLTC поставя Fengyun А8L С-DM сред най-икономичните автомобили в своя клас.

В момента базовата версия на хибридния Chery Fengyun А8 се предлага на китайския пазар на цена от 100 хиляди юана, което се равнява на приблизително 14100 долара. Все още не е обявена официална информация за цената на новата L-версия, но се очаква тя да бъде по-висока предвид подобренията и иновативната технология.

Представянето на Fengyun А8L С-DM демонстрира амбицията на Chery да се конкурира с утвърдени производители в сегмента на ефективните хибридни автомобили. С този модел китайската компания не само затвърждава позициите си на местния пазар, но и показва потенциал за експанзия на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    Пироните в гроба на немските ултра скъпи и нискотехнологични боклуци беемве, мерцедес, ауди, опел, форд вече чукат на вратата. Със смърта на европейската автоиндустрия ще дойде и смърта на самия ЕС.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари