Камала Харис обяви Тръмп за заплаха за живота на жените

0
Вицепрезидентът на САЩ настоява за нови дебати с Доналд Тръмп
Вицепрезидентът на САЩ настоява за нови дебати с Доналд Тръмп Снимка: АП / БТА

Вицепрезидентът на САЩ настоява за нови дебати с Доналд Тръмп

Камала Харис настоява за нови дебати с Тръмп, предупреждава за заплаха върху правата на жените.

Вицепрезидентът на Съединените американски щати Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември 2024 година, изрази желание за провеждане на втори телевизионни дебати с опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп. Тази информация беше съобщена от информационна агенция Ройтерс.

По време на предизборна среща в културния център "Коб Енерджи" в град Атланта, щата Джорджия, пред аудитория от около 600 души, Харис заяви: "Опитвам се да стигна до още едни дебати. Ще видим." Това изявление идва след единствените досега телевизионни дебати между двамата кандидати, проведени на 10 септември в студиото на телевизия "Ей Би Си Нюз".

Харис използва платформата, за да отправи остри критики към своя опонент, определяйки го като заплаха за живота и свободата на американските жени. Тя предупреди, че ако Тръмп се завърне в Белия дом, той ще продължи да ограничава правото на аборт. Тази информация беше разпространена от асоциация Асошиейтед прес.

Посещението на Харис в Джорджия - щат с ключово значение за предстоящите президентски избори, съвпадна с публикуването на разследване от медията "ПроПублика". Според доклада, две жени в Джорджия са починали след усложнения, свързани с приема на хапчета за прекъсване на бременността, поради липса на необходимото медицинско лечение.

Вицепрезидентът Харис подчерта, че подобни смъртни случаи са не само предотвратими, но и предвидими. Тя свърза тези трагедии със законите, въведени след решението на Върховния съд на САЩ да отмени прецедента "Роу срещу Уейд", с което на практика беше премахнато конституционното право на аборт, съществувало в продължение на почти половин век.

Харис постави под въпрос логиката и моралността на настоящата политика, питайки: "Добра политика, логична политика, морална политика, хуманна политика ли е да обявим, че здравен работник ще започне да оказва необходимата здравна помощ само тогава, когато ти си на прага на смъртта?"

За да илюстрира последствията от тези ограничения, вицепрезидентът разказа историята на Амбър Търман - жена, решила да направи аборт. "Тя беше планирала своето бъдеще. Тя беше обичана. И тя щеше да бъде жива днес", заяви Харис. Търман е чакала над 20 часа в болница за рутинна медицинска процедура след прием на хапчета за предизвикване на аборт, в резултат на което е развила сепсис и е починала.

В отговор на тези обвинения, Керълайн Лийвит, говорител на предизборния щаб на Тръмп, заяви, че при наличието на изключения в законодателството на щата Джорджия, "не е ясно защо лекарите не действат в защита на живота на майките".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Камила путкамила
    Ми то от тъпа, черна маймуна със сплескан нос и забърнати джуки нещо умно може ли да излезе!
  • -3
    4
    Учуден
    Объкал си номера - към 1 е съвета, нали
  • 4
    3
    до 2
    Абе нали ти казах, мълчи, поне тогава изглеждаш умен!😁😁😁
  • -5
    2
    Учуден
    До 1 Че то до момента войните по света започнаха от пРоссия и от прокситата на пРоссия и Иран - Хамас и Хизбулла. Какво общо има Камала Харис с руско-ирано-севернокорейската простотия ?!
  • 5
    1
    Весо
    Тъпа американка голям зор да има войни и Тръмп да не е президент да ги спре
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари