Опра Уинфри събира звезден състав в подкрепа на Камала Харис

0
Мичиган става арена на звездна подкрепа за демократическата кандидатура
Мичиган става арена на звездна подкрепа за демократическата кандидатура Снимка: БТА / АР

Мичиган става арена на звездна подкрепа за демократическата кандидатура

Легендарната телевизионна водеща Опра Уинфри организира впечатляващо гала събитие в щата Мичиган, за да подкрепи кандидатурата на Камала Харис за президент на Съединените американски щати. Проявата, която се проведе в четвъртък вечерта, беше излъчена на живо в множество онлайн платформи и привлече вниманието на милиони зрители.

Гала вечерта, озаглавена "Обединени за Америка", се превърна в истинско звездно шоу, благодарение на участието на редица известни личности от развлекателната индустрия. Сред тях бяха певицата Дженифър Лопес, актрисите Мерил Стрийп, Джулия Робъртс и Трейси Елис Рос, комикът Крис Рок, както и актьорите Брайън Кранстън и Бен Стилър. Всички те се включиха чрез видеоконферентна връзка, появявайки се на огромна видеостена.

Изборът на Мичиган за домакин на събитието не е случаен. Този щат се очертава като едно от ключовите бойни полета в предстоящите президентски избори на 5 ноември 2024 година, където битката между демократи и републиканци ще бъде особено оспорвана.

Опра Уинфри, която от дълго време е свързана с Демократическата партия, вече беше направила запомнящо се участие на партийната конференция в Чикаго, където Камала Харис официално беше номинирана за кандидат-президент. Влиянието на Уинфри в американското общество остава значително, до такава степен, че в определен момент самата тя беше разглеждана като потенциален кандидат за най-високия пост в държавата.

По време на гала вечерта, Камала Харис се възползва от платформата, за да отправи призив за единство срещу разделението в страната. "Трябва да се обединим срещу мощните сили, които искат да ни разделят", заяви тя, визирайки своя опонент от Републиканската партия, Доналд Тръмп.

Докато Харис участваше в събитието на Опра, Тръмп се намираше във Вашингтон, където говори пред произраелска организация на проява, посветена на борбата срещу антисемитизма. Той използва случая, за да критикува Харис, обвинявайки я, че не е защитила достатъчно Израел след атаката на "Хамас" от 7 октомври 2023 година. "Всеки евреин, който ще гласува за нея, трябва да си прегледа главата", заяви републиканецът.

По време на гала вечерта, Камала Харис отговори на серия въпроси, поднесени от Опра Уинфри, засягащи теми като имиграцията, разходите за живот и правото на аборт. Един от емоционалните моменти в програмата беше, когато Харис прегърна 15-годишната гимназистка Натали Грифит, която беше сериозно ранена при стрелба в училище близо до Атланта на 4 септември 2023 година, при която загинаха четирима души.

Интересен момент настъпи, когато Харис призна, че притежава огнестрелно оръжие. "Ако някой проникне със сила в дома ми, ще бъде открит огън по него", заяви тя, добавяйки с усмивка: "Може би не трябваше да казвам това".

Мерил Стрийп, която се включи в събитието чрез видеовръзка, изрази опасенията си относно възможността Доналд Тръмп отново да откаже да признае евентуално поражение на изборите. "Питам се дали сме готови за 7 януари", каза актрисата, визирайки щурма срещу Конгреса на 6 януари 2021 година от привърженици на Тръмп, които се опитаха да попречат на утвърждаването на избирането на Джо Байдън за президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари