Доналд Тръмп отказа нов дебат с Камала Харис

0
Демократите обвиняват републиканеца в бягство от дебат
Демократите обвиняват републиканеца в бягство от дебат Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Демократите обвиняват републиканеца в бягство от дебат

Бившият президент на Съединените американски щати и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп категорично отказа да участва в нов телевизионен дебат с вицепрезидента и кандидат на Демократическата партия Камала Харис. Това се случи само часове след като телевизия "Фокс нюз" отправи покана към двамата претенденти за президентския пост да се изправят един срещу друг на 24 или 27 октомври 2024 година.

Тръмп използва своята социална платформа "Трут сошъл", за да обяви решението си: "Няма да има повторна среща. Няма какво да се дебатира." Републиканецът допълни, че предизборната кампания е в твърде напреднала фаза, за да се организира нов диспут.

Единственият телевизионен сблъсък между двамата кандидати се състоя на 10 септември 2024 година. След това събитие Тръмп обяви, че повече няма да участва в телевизионни дебати преди изборите на 5 ноември. В съответствие с тази позиция, той отхвърли и поканата на телевизия Си Ен Ен за дебат на 23 октомври, която Харис прие.

От телевизия "Фокс нюз" изразиха мнение, че втори диспут би дал възможност на всеки от кандидатите да изложи отново аргументите си в самия финал на кампанията. Въпреки това, позицията на Тръмп остава непроменена.

Миналата седмица се проведе телевизионен дуел между кандидатите за вицепрезидент - губернаторът на щата Минесота Тим Уолз, който е в тандем с Харис, и членът на Сената на САЩ Джей Ди Ванс, партньор на Тръмп в надпреварата.

Интересен факт е, че в края на юни 2024 година Тръмп участва в дебат с тогавашния кандидат на демократите и действащ президент Джо Байдън. Байдън се оттегли от президентската надпревара по-малко от месец след представянето си в телевизионния дуел, което беше оценено като катастрофално. След това събитие Тръмп успя да натрупа значителна преднина в проучванията на общественото мнение.

Ситуацията обаче се промени, когато Камала Харис се включи в състезанието за Белия дом, замествайки Байдън. Оттогава надпреварата отново стана оспорвана, като според някои социологически изследвания Харис дори има лека преднина.

По време на дебата на 10 септември Харис успя да постави Тръмп в отбранителна позиция чрез серия от атаки, насочени към неговата пригодност за президентския пост, подкрепата му за ограничения на абортите и множеството съдебни дела срещу него.

С наближаването на изборния ден на 5 ноември 2024 година, отказът на Тръмп да участва в нови дебати повдига въпроси относно стратегията му за финалната фаза на кампанията и как това ще се отрази на шансовете му за победа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари