Новата законова промяна в България разтревожи ООН

0
Организацията визира промените в Закона за предучилищното и училищното образование
Организацията визира промените в Закона за предучилищното и училищното образование

Организацията визира промените в Закона за предучилищното и училищното образование

Организацията на обединените нации (ООН) изрази сериозна загриженост във връзка с наскоро приетите законови промени в България, които ограничават обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата. Според ООН тази мярка противоречи на международните ангажименти на България в областта на правата на човека и на собствената ѝ конституция.

В свое изявление, говорителят на Върховния комисариат на ООН по правата на човека Лиз Тросел отбеляза, че забраната ще доведе до увеличаване на случаите на тормоз и дискриминация срещу ЛГБТ+ общността, особено сред младежите в училищната среда. Тросел подчерта, че промените противоречат на ангажиментите, поети от България чрез международни договори, които изискват равенство, защита от дискриминация и свобода на изразяване.

"Дълбоко сме обезпокоени от подписването на законовата поправка в България, с която се забранява обсъждането на сексуалната ориентация и половата идентичност в училищата, и призоваваме законът да бъде преразгледан в съответствие с международните задължения на страната в областта на правата на човека", се казва в изявлението на Тросел.

Новият закон беше приет с мнозинство в Народното събрание, като 135 депутати гласуваха "за", 57 бяха против, а осем се въздържаха. Според текста на закона "нетрадиционната сексуална ориентация" включва различни форми на привличане, които не съответстват на общоприетите норми в българското общество и правна традиция.

Реакцията на международната общност не закъсня. Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти също изрази дълбокото си безпокойство от приетите промени, като призова президента Румен Радев да не подписва закона.

През последните дни, множество граждани организираха протести пред сградата на Народното събрание в столицата, изразявайки своето несъгласие с новите законодателни мерки. Протестиращите са загрижени, че тези промени ще доведат до засилване на социалната стигма и дискриминация срещу хората от ЛГБТ+ общността.

ООН призовава българските власти да предприемат спешни мерки за защита на младежите от насилие и тормоз, особено в рамките на образователната система. Според организацията, вместо да осигури сигурна и подкрепяща среда за всички ученици, новият закон би могъл да увеличи рисковете от социална изолация и натиск върху младежите с различна сексуална ориентация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    23r5234
    Във никакъв случай към гнусните педераси не трябва да се подхожда с омраза или агресия. Трябва да се подходи към тях с любов, като на наши братя и сестри, които са много объркани и не знаят какво става с тях. Трябва да им се обясни, че това, което им се случва не е нормално, но не трябва да се страхуват. - Това е резултат от обладаване от демони, които чрез тях искат да извършват педераските си извращения. - Единствено откровена молитва към Бог Исус Христос може да ги излекува от гнусната педерастия и да ги направи нормални хора. - Има в интернет много откровения от бивши педераси и лесбийки, които са осъзнали, че са болни и обсебени от демони и са потърсили спасение и помощ от единствения, който може да им помогне - Бог Исус Христос и са се молили да ги излекува и това е станало, просто запада, който се управлява от масоните, които са слуги на Сатаната цензурират това и също искат да унищожат Християнството, защото е пряк враг на техния господар - Луцифер и всичко свързано с това, че Бог може да изгони демоните на педерастията от болните хора, се потулва и цензурира максимално много. - Не с агресия и омраза се лекува педерастията, а с любов. А това, което запада прави - да окуражава педерастията и да лъже гнусните педераси, че те са нормални и така са се родили и че има такъв феномен като "педераски ген", само им прави лоша услуга, защото цял живот ще живеят в лъжа и ще се чудят защо нищо не им е наред.
  • 3
    16
    Фък дъ УКР
    Дори на умствено изостанал бесарабски третополов травестит като мен е ясно че че курвите от ООН няма пренасочат действията си към "войната Израел - Палестина"?! Защото от ООН добре знаят причините за войната на Израел с Хамас и това е политиката на геноцид на един побъркан чифут наречен Адолф Нетаняху,който е точно толкова нацист колкото и анално разпрания хохъл Куролап Зеленски ООН знаят, че геноцида на ИЗсраел срещу Палестина се дължи на опитите на смрадливия минетчия Адолф Нетаняху да се задържи на власт след тоталния си провал със сътрешната политика на ИЗсраел,но няма да се намесят защото са една клозетна организация напълно лишена от смисъл. Но нещата ще си дойдат на мястото когато Фекал Нетаняху и Куролап Зеленски бъдат осъдени на доживотен затвор .
  • -4
    15
    Фък дъ РФ
    Нека не разводняваме истината с русофилистични неверни бъртвежи и твърдения, като "Земята е плоска". Истината е една: ООН много добре знаят причините за войната на Израел с Хамас, погрешно наричана от русофилистиците - "войната Израел - Палестина". ООН знаят, че война бе инспирирана и разпалена от мръсната и престъпна кремълска клика, с цел да се отклони вниманието на САЩ и Запада от помощта за Украйна. Кремълските престъпници дълги години хрантутеха и обгрижваха терористите от Хамас, и в удобния момент ги активизираха. Всичко друго е русофилистични бъртвежи за наивни избиратели на иZраждане.
  • 1
    14
    До 12
    Напълно си прав или поне доживотен затвор да чукат камъни всички смрадливи ДеБил-ПеПерасти начело с Кирил Простото Путков,Асан Ококореното Василев,ЕугЛена Мустакова,РазБойко Чашков и останалата продажна измет
  • 0
    13
    Фък дъ УКР
    Дори и умствено изостанал смрадлив бесарабски куролап като мен е наясно че няма по жалки надупени курви от Дебил-ПеПерастката измет. Досега не съм чул тези отрепки да подкрепят каквото и да е в името на България и българите. Вместо това нагъзените ПеПерасти са готови да продадат и майките си за да имат някаква власт. Затова и ще ближат гъза на анално разпраната в КУР-ск нашмъркана киевска вулва както и на Фекал Нетаняху,но на предстоящите избори ще ги изпратим в канала откъдето изпълзяха!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари