Борбата на Деси: От 200 килограма към нов живот

1
Деси не може да си намери работа, въпреки, че свали 80 килограма от теглото си
Деси не може да си намери работа, въпреки, че свали 80 килограма от теглото си Снимка: Личен архив

От затворник в собственото тяло до вдъхновяваща история за промяна

Историята на 35-годишната Десислава от Ловеч е вдъхновяващ пример за това как силната воля и подкрепата на околните могат да доведат до драстична промяна в живота на човек. Само преди година тя тежеше над 200 килограма, а днес е с цели 80 килограма по-лека, достигайки 125 килограма.

Решителната стъпка към промяната настъпва в края на януари тази година, когато Десислава заминава за Турция, за да се подложи на гастректомия - оперативно отстраняване на 80% от стомаха. Тази интервенция е само началото на дългия път към възвръщане на контрола над живота ѝ.

"Продължавам и не се отказвам. Малко се предавам понякога. Когато видя, че не свалям, се стресирам, но продължавам. Когато се обърна назад и видя какво бях, като се сетя, че не можех да сляза дори по стълбите, а сега мога да излизам свободно навън и да пия кафе с приятелки, се чувствам много щастлива", споделя Десислава, предаде "България Днес".

Преди операцията животът на младата жена е изпълнен с трудности. Тя страда от паник атаки, високо кръвно налягане и множество други здравословни проблеми. Зъбите ѝ започват да падат, което допълнително усложнява храненето ѝ и води до постоянни болки. Тези проблеми я превръщат в затворник не само в дома си, но и в собственото ѝ тяло.

Историята на Десислава трогва много хора в България. Благотворителната фондация "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" се ангажира с каузата ѝ и продължава да я подкрепя. Сред хората, протегнали ръка на Деси, е и певецът Росен Янчев, който поема разходите за операцията ѝ и продължава да я напътства в процеса на възстановяване.

След операцията Десислава се изправя пред ново предизвикателство - да поддържа строг режим и да продължи да сваля килограми. "Спазвам режим. Даже другата седмица се каня да започна да спортувам. Ще тренирам с индивидуален инструктор. Първо ще започна с леки упражнения, да мога да се стегна, защото кожата ми много увисна, толкова свалени килограми няма как", разказва тя.

Въпреки значителния напредък, Десислава все още има цели, които иска да постигне. Един от проблемите, които остават нерешени, е състоянието на зъбите ѝ. Тя се надява, че в бъдеще ще успее да намери решение и за този проблем.

В момента Десислава е изправена пред ново изпитание - грижата за болната ѝ майка. "Мама не е добре със сърцето. Тъкмо малко си стъпих на краката и тя легна. Дано да се стабилизират нещата. Неотлъчно съм до нея, няма как да я оставя", споделя младата жена.

Историята на семейството на Деси е изпълнена с трудности. Преди 5 години майка ѝ претърпява тежка трудова злополука, която води до множество операции и усложнения. Точно в този труден период бащата на Деси получава инсулт. Грижейки се за родителите си, Деси ограничава движението си и започва да трупа килограми, което в крайна сметка я довежда до тежкото състояние, от което сега се опитва да се измъкне.

В момента семейството се издържа от непостоянната работа на бащата на Деси. Въпреки желанието си да работи, Десислава среща трудности при намирането на работа поради здравословното си състояние и външния си вид.

Историята на Десислава е пример за това как с подкрепа и решителност човек може да преодолее дори най-тежките препятствия. Въпреки че пътят ѝ към пълно възстановяване все още е дълъг, тя вече е постигнала значителен напредък и продължава да се бори за по-добър живот.

Всеки, който желае да подкрепи Десислава и семейството ѝ, може да се свърже с фондация "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" на телефон 0893/025-067 или да направи дарение на банковата сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give а Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари