Авария остави без ток 3 села в Русенско

0
Инцидентът предизвика и локален горски пожар
Инцидентът предизвика и локален горски пожар

Инцидентът предизвика и локален горски пожар

Скъсан далекопровод причини прекъсване на електрозахранването в три населени места от община Две могили, област Русе. Инцидентът доведе до временно спиране на тока в селата Помен, Могилино и Баниска за период от приблизително два часа.

Според първоначална информация, най-вероятната причина за аварията е свързана с дейности по дърводобив в района. Предполага се, че отсечено дърво е паднало върху електропреносната мрежа, което е довело до скъсването на далекопровода.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, и неговият заместник Георги Георгиев са в непрекъснат контакт с всички институции, ангажирани с разрешаването на проблема. Екипи на електроразпределителното дружество "Енерго-Про" работят усилено на място за отстраняване на възникналите аварии по електроразпределителната мрежа.

Към момента на публикуване на информацията, проблеми с електрозахранването все още се наблюдават единствено на територията на село Помен. Очакванията са електрическото захранване да бъде възстановено изцяло в рамките на няколко часа.

Ръководството на Областната администрация - Русе е в готовност да предприеме допълнителни мерки, ако ситуацията го изисква. На този етап обаче такива действия не се налагат.

В резултат на инцидента с далекопровода е възникнал и ограничен пожар, засегнал площ от 3 декара в иглолистна гора. Два екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе са реагирали своевременно и са локализирали пожара. Огънят е бил определен като низов и е бил потушен с наземни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари