Компилация на опасни и безразсъдни изпреварвания

0
Няколко спестени секунди не струват човешки живот
Няколко спестени секунди не струват човешки живот

Няколко спестени секунди не струват човешки живот

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) отправи сериозно предупреждение към водачите относно рисковете, свързани с необмислените изпреварвания на пътя. Организацията сподели в социалните мрежи компилация от видеоклипове, демонстриращи незаконни и безразсъдни маневри при изпреварване.

"Изпреварването без достатъчно видимост или при опасни условия излага на риск всички на пътя", гласи публикацията на ЕЦТП. Експертите подчертават, че няколкото секунди, които шофьорите биха могли да спечелят чрез подобни действия, в никакъв случай не оправдават потенциала за сериозен инцидент.

От центъра настояват водачите винаги да се уверяват, че имат ясна видимост и достатъчно пространство, преди да предприемат каквато и да е маневра за изпреварване. "Вашата безопасност и безопасността на другите зависят от това", категорични са от ЕЦТП.

Тази инициатива на Европейския център за транспортни политики е част от продължаващите усилия за повишаване на пътната безопасност и намаляване на инцидентите, причинени от рисково поведение на водачите. Експертите призовават за по-голяма отговорност и съзнателност при шофиране, особено когато става въпрос за маневри като изпреварване, които крият сериозни рискове при неправилно изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Без думи
    ДЕБИЛИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари