Венци Мицов: Днес е ден за празнуване. Една битка бе спечелена!

0
Музикантът празнува 30 килограма свалено тегло в борбата с преддиабета
Музикантът празнува 30 килограма свалено тегло в борбата с преддиабета Снимка: Венци Мицов / Facebook

Музикантът разказа за борбата с килограмите и преддиабетно състояние

Венци Мицов празнува 30 килограма свалено тегло в борбата с преддиабета.

Музикантът и преподавател Венци Мицов сподели в социалните мрежи своята лична история за борбата с наднорменото тегло и преддиабета. В емоционален пост той разкри как е започнал своето пътешествие към по-здравословен начин на живот и какви резултати е постигнал за няколко месеца.

"Днес, 03 октомври 2024 година празнувам 30 килограма надолу," написа Мицов в своя профил, споделяйки радостта си от постигнатия напредък. Той разказа как в началото на лятото най-накрая е намерил време да посети ендокринолог след години настояване от страна на близките му.

Въпреки че кръвните му изследвания винаги са били "перфектни", както той се изразява, допълнителни тестове в болница "ИСУЛ" са разкрили тревожна картина - инсулиново ниво от 67 при норма 10. Диагнозата е била ясна: преддиабет и инсулинова резистентност.

"Кантара закова на могъщите 172 килограма. Колкото средноголям кит в Берингово море…", споделя с характерния си хумор Мицов. Тази диагноза го е накарала да преосмисли начина си на живот и да започне битка със състоянието на тялото си.

Музикантът признава, че използва и медикаменти в допълнение към диетата, включително един "много модерен" в момента. Той подчертава важността на редовното движение, споделяйки че се старае да ходи около 6 километра на ден.

След четири месеца усилия, Мицов отчита значителен напредък - 30 килограма свалено тегло. Въпреки че кантарът все още показва 142 килограма, той приема това като сериозно постижение и стъпка в правилната посока.

"Една битка бе спечелена. Но войната продължава", пише той, подчертавайки, че всичко това се случва под постоянно лекарско наблюдение поради потенциалните рискове от използваните медикаменти.

Мицов споделя, че целта му е до Нова година да достигне тегло между 110 и 120 килограма. Той завършва поста си с шеговито: "Дали е възможно? Разбира се, още 2 предизборни кампании и ще изчезна направо…"

Историята на Венци Мицов служи като вдъхновение и напомняне за важността на редовните медицински прегледи и поддържането на здравословен начин на живот. Неговата откровеност относно личната му борба с теглото и здравословните проблеми може да насърчи много хора да обърнат по-голямо внимание на собственото си здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари