"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила

1

Общо 220 нови патрулни автомобила подобряват граничния контрол през 2024 година

Главна дирекция (ГД) "Гранична полиция" укрепва своя технически капацитет с нови 60 високопроходими автомобила, получени по проект на Европейския съюз. Информацията бе разпространена чрез официалната Facebook страница на дирекцията.

Това е четвъртото попълнение на автопарка на ГД "Гранична полиция" за годината, като общият брой на новите патрулни автомобили с повишена проходимост достига 220. Главен комисар Антон Златанов, директор на ГД "Гранична полиция", коментира значимостта на тази придобивка:

"За четвърти път получаваме още от така необходимата ни техника, за да можем успешно да изпълняваме нашата мисия по опазване на българските и европейски граници. Миналата година бяхме изправени пред рекорден мигрантски натиск, но изпитвахме сериозни затруднения от липса на техника", споделя Златанов.

Той отбелязва, че тази година се наблюдава значително намаляване на мигрантския натиск - със 70% по-нисък в сравнение с предходната година. Това подобрение се дължи отчасти на подобрената техническа обезпеченост на граничните служби.

Успехите на ГД "Гранична полиция" не остават незабелязани. Златанов подчертава: "Резултатите, които постигаме, намират широка обществена подкрепа, а много млади хора искат да работят в "Гранична полиция"."

Тази доставка е продължение на серия обновявания на автопарка на ГД "Гранична полиция". През юни месец дирекцията вече получи 110 нови автомобила, което показва последователността в усилията за модернизация на граничната охрана.

Новите високопроходими автомобили ще позволят на граничните полицаи да патрулират по-ефективно в труднодостъпни райони по границата, повишавайки способността им да реагират бързо при различни ситуации. Това подобрение в мобилността е ключово за поддържането на сигурността по външните граници на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари