Съдът пусна кмета на Минерални бани под домашен арест

0
Мюмюн Искендер получава по-лека мярка за неотклонение
Мюмюн Искендер получава по-лека мярка за неотклонение Снимка: БТА

Мюмюн Искендер получава по-лека мярка за неотклонение

Хасковският окръжен съд взе решение да промени мярката за неотклонение на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер от задържане под стража на "домашен арест". Същата мярка бе наложена и на сина му, както и на общинския служител, замесени в случая. Определението на съда влиза в сила веднага.

Прокуратурата обяви намерението си да обжалва решението на съда. Делото ще бъде разгледано на 10 октомври 2024 година от 10:00 часа в Апелативния съд в град Пловдив.

След обявяването на съдебното решение, множество поддръжници на Искендер, пристигнали от различни краища на България, за да изразят солидарността си, посрещнаха новината с бурни аплодисменти.

Веднага след като чу постановлението на съда, кметът Мюмюн Искендер заяви: "Аз съм чист пред съвестта си."

Този развой на събитията идва след продължително разследване и първоначално задържане на Искендер, сина му и общинския служител. Случаят привлече значително обществено внимание, като повдигна въпроси за прозрачността в местното управление и ефективността на правосъдната система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари