Полицаи откриха марихуана за над 7 милиона лева

0
Полицейска акция разкри мащабна канабисова плантация в село Винарско
Полицейска акция разкри мащабна канабисова плантация в село Винарско

Полицейска акция разкри мащабна канабисова плантация в село Винарско

Служители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Бургас извършиха успешна операция в село Винарско, община Камено, разкривайки огромна оранжерия за отглеждане на канабис. Стойността на иззетите наркотични вещества се оценява на 7,5 милиона лева.

На проведена пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Владимир Маринов и заместник-окръжният прокурор на Бургас Мануел Манев разкриха подробности около случая.

Според информацията, предоставена от старши комисар Маринов, оранжерията е разположена в нива с площ от приблизително 700 квадратни метра. Съоръжението е оборудвано с модерна система за капково напояване и разполага със значителни количества торове за поддръжка на растенията.

"Плантацията се състои от 30 реда с дължина 40 метра. По предварителни изчисления на агроном, общият брой на растенията достига около 10 000 стръка", заяви Маринов, предаде БТА.

Освен живите растения, при акцията са иззети и около 250 килограма суха тревна маса, готова за разпространение на пазара.

В хода на операцията е задържан собственикът на имота - 61-годишен мъж с криминално минало. Според старши комисар Маринов, "Собственикът на имота е съпричастен към засаждането и отглеждането на растенията." Властите издирват и второ лице, за което се смята, че е свързано със случая.

Заместник-окръжният прокурор Мануел Манев коментира: "Количеството е изключително голямо както по стойност, така и по тежест на престъплението. В момента работим по установяване на евентуални съучастници, след което ще преценим какви мерки за неотклонение ще бъдат предприети."

По оперативна информация, част от продукцията е била предназначена за местния пазар, докато по-голямата част е била подготвяна за износ.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Бургас. Разследването продължава с цел изясняване на всички обстоятелства около престъпната дейност и евентуалното разкриване на по-широка престъпна мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари