Разбиха високотехнологична наркооранжерия в София

1

Двама души са задържани

Служители на сектор „Наркотици" към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) разкриха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис в квартал „Драгалевци". В специализираната операция участваха и служители от сектор „Специализирани тактически действия - Кобра".

Първо задържане в квартал „Лозенец"

В хода на акцията първоначално е задържан 32-годишен мъж в района на лечебно заведение в квартал „Лозенец". При извършената проверка на автомобила му полицейските служители са открили и иззели два големи найлонови пликa, съдържащи приблизително 7 килограма марихуана.

Разкриване на наркооранжерията

Последвалите процесуално-следствени действия са довели служителите на реда до триетажна къща в квартал „Драгалевци". В сградата са открити около 250 растения канабис в различни стадии на развитие, както и приблизително 1500 килограма суха листна маса.

Модерно оборудване и второ задържане

Помещенията в къщата са били оборудвани със съвременна апаратура за контрол на влажността на въздуха, вентилационна система и LED осветление. На място е задържан 31-годишен мъж, който според разследващите е отговарял за отглеждането на растенията. По данни на полицията задържаният има множество предишни регистрации, свързани с наркотици и наркоразпространение.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари