Арестуваха мъж, засадил канабис в коритото на река Какач

0

Успешен удар срещу наркоразпространението в София

Служители на Второ районно управление на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) проведоха успешна специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в столичните квартали "Требич" и "Илиянци". Акцията е резултат от получен сигнал за голям брой канабисови растения, засадени по коритото на река Какач в района на двата квартала.

В хода на операцията криминалистите задържаха 44-годишен мъж и иззеха пет чувала с тревиста маса. Последвалите процесуално-следствени действия в дома на арестувания в жилищен комплекс "Толстой" доведоха до откриването на растения канабис в начален стадий на растеж, електронна везна и опаковка с бяло прахообразно вещество.

След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура, на 44-годишния извършител е повдигнато обвинение по член 354 А, алинея 1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, като се очаква разследването да разкрие повече подробности около мащабите на незаконната дейност и евентуални съучастници.

Тази успешна акция на Второ районно управление - СДВР демонстрира решимостта на правоохранителните органи да се борят с наркоразпространението в столицата. Откриването на нелегалната оранжерия край река Какач е важна стъпка в усилията за ограничаване на достъпа до наркотични вещества и защита на общественото здраве.

Случаят повдига въпроси за необходимостта от засилен контрол върху крайречните зони и труднодостъпните терени в покрайнините на града, които често се използват за отглеждане на незаконни култури. Експерти призовават за по-активно сътрудничество между полицията и местната общност за своевременно идентифициране и предотвратяване на подобни престъпни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари