СДВР спипа двойка, отглеждала марихуана на терасата на апартамент

1

При претърсването на имота са открити чували с марихуана, растения канабис и хашиш

Нова успешна акция срещу наркоразпространението беше проведена вчера от служителите на сектор "Наркотици" към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). В резултат на операцията, извършена в къща в квартал "Христо Смирненски", бяха иззети значителни количества наркотични вещества и оборудване за тяхното производство.

Операцията е резултат от едномесечно разследване, започнало след получаване на информация за отглеждане на канабис в жилищен имот в квартал "Христо Смирненски". В хода на проучването, криминалистите установили, че на втория етаж на сградата има покрита с тента тераса, под която се отглежда растение канабис със съцветия.

При претърсването на имота бяха открити:

  • Два чувала, пълни с марихуана
  • Близо 200 грама хашиш
  • Четири специални светодиодни (LED) лампи с размери 30 на 30 сантиметра
  • Различни химикали и торове за подхранване на почвата при отглеждане на канабис
  • Хартиени пакети със съцветия
  • Няколко вакуумни пликове (спейсбегове) с марихуана

На терасата на жилището беше открито и иззето растение канабис с множество съцветия и височина над 1.60 метра.

В резултат на акцията са задържани двама души - мъж на 43 години и жена на 41 години, които живеели на семейни начала в къщата. Те са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По информация на полицията, мъжът е познат на органите на реда за предишна дейност, свързана с разпространение на наркотици и трафик на мигранти.

По случая е образувано досъдебно производство, като предстои докладване на събраните доказателства пред Софийска градска прокуратура за последващи процесуални действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари