Мъж с тротинетка загина на място при удар в стълб

1
Спешна помощ само констатира смъртта на 32-годишния мъж
Спешна помощ само констатира смъртта на 32-годишния мъж Снимка: БГНЕС / Архив

Спешна помощ само констатира смъртта на 32-годишния мъж

Нов трагичен инцидент с електрическа тротинетка в столицата.

В късните часове на 2 октомври 2024 година, Софийският квартал "Младост" стана свидетел на поредната трагедия, свързана с популярното транспортно средство. 32-годишен мъж загуби живота си след сблъсък с уличен стълб на булевард "Самоковско шосе" пред блок 2. Инцидентът е станал в 23:50 часа, като пристигналият на място екип на Спешна помощ е можел единствено да констатира смъртта на водача.

Този случай е втори за последните два месеца, в който управлението на електрическа тротинетка завършва фатално. В края на август 2024 година подобна трагедия се разигра в град Плевен, където тийнейджър изгуби живота си след тежко падане от електрическа тротинетка в квартал "Дружба". Причината за инцидента тогава бяха неравности по пътя, появили се вследствие на ремонтни дейности.

Плевенският инцидент завърши трагично въпреки усилията на медицинския екип. След падането, пострадалият младеж е бил транспортиран до болница, където е установена тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки проведената спешна операция, лекарите не успяха да спасят живота му.

Двата инцидента повдигат сериозни въпроси относно безопасността при използването на електрически тротинетки, които през последните години се превърнаха в предпочитано средство за придвижване в градска среда. Експерти по пътна безопасност призовават за по-строги регулации и засилен контрол върху употребата на тези превозни средства, както и за подобряване на градската инфраструктура с цел намаляване на рисковете за водачите.

Предстои разследване на обстоятелствата около последния инцидент в София, което да установи причините за фаталния сблъсък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари